Kas eraldi pangaarved tähendavad õnnelikumat armusuhet?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole mingi saladus, et raha on üks kahest suuremast põhjusest, miks paarid tülitsevad (teine on loomulikult seks). Kas on võimalik, et eraldi pangaarved muudaks teie pere harmoonilisemaks? Pole ühtki reeglit, mis näeks ette, et peate abielus olles kogu oma vara jagama.

Kui kaalute eraldi pangaarveid, siis on teil paar võimalust. Kas teete kaks täiesti eraldi kontot, et igaüks vastutaks vaid enda arve eest või jagate kulutused vastavalt kummagi partneri sissetulekule. Või siis teete kõik arved täpselt pooleks, mis võib tükkmaad rohkem aega võtta, kirjutas nõustaja Stephanie Sarkis portaalis Psychology Today.

Veel üks võimalus on teha ühine arve majapidamiskulude jaoks ja eraldi kontod teiste väljaminekute tarbeks. Sel juhul võid ikkagi isikliku pangaarve partnerile ligipääsetavaks jätta, kui tal hädaolukorras rahale juurdepääsu peaks vaja minema.

Otsustades, kas avada eraldi pangaarved või mitte, küsi endalt järgmist:

  • Kas vaidlete pidevalt ühiselt arvelt tehtud kulutuste pärast?
  • Kas sina või su partner olete kehtetuid tšekke kirjutanud?
  • Kas sina või su partner unustate alatasa ühiselt kontolt välja võetud raha mainida/kirja panna?
  • Kas sinul või su partneril on võlgu?
  • Kas olete mitteametlikus suhtes?

Mõned paarid leiavad, et eraldi pangaarved vähendaksid nende ühtsustunnet, kuid arvestada tuleks, et kontode eraldi hoidmine võib tegelikult teid hoopiski koos hoida. Mida vähem raha pärast tülitsete, seda lähedasemad oma partneriga olete.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles