Riigikogu ootab valitsuselt kava palgalõhe vähendamiseks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palgalõhe vastane pikett.
Palgalõhe vastane pikett. Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigikogu kiitis täna 77 poolthäälega heaks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna algatatud otsuse, mis kohustab valitsust välja töötama tegevuskava suure soolise palgalõhe vähendamiseks.

«Sotsiaaldemokraatidel on hea meel, et saadikute valdav enamus ei kartnud anda oma häält ühiskonnas nii vajalikule otsusele. Palgalõhe probleemi lahendamise pall on tänasest selgelt valitsuse käes,» märkis otsust kaitsnud sotsiaaldemokraat Marianne Mikko.

Sotside esimehe Sven Mikseri kinnitusel tähistas riigikogu tänane hääletus teatavat läbimurret. «Mul on äärmiselt hea meel, et meie konservatiivsed kolleegid otsustasid lõpuks nii olulist ettepanekut toetada,» sõnas ta.

Eurostati andmetel on Euroopa Liidus kõige suurem palgalõhe just Eestis. Eesti naiste palgad on keskmiselt umbes 30 protsenti madalamad kui meestel. Väiksem töötasu mõjutab ka pensionite, kindlustusmaksete ja mõnede sotsiaaltoetuste suurust.

Optimistlikud sotsiaaldemokraadid avaldasid lootust, et meeste ja naiste palgalõhe on 2013. aasta 1. jaanuariks kahanenud 20 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles