Hea rühi saladused (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hea rüht aitab sul aastate möödudes nooruslikku välimust edukamalt säilitada kui kosmeetilised operatsioonid või Botox seda suudavad. Kuigi küürus selg näib vanadusega käsikäes käivat, saab seda järgnevate nippidega ennetada, kirjutas Health.com.

Painuta

Kui veedad oma päevad arvuti taga küürus istudes, on väga oluline, et saaksid venitada, painutada ja rohkem liikuda. Et paindlikuna püsida, püüa iga poole tunni järel paariks minutiks püsti tõusta ja venitada, jalutada või seista.

Proovi lihtsat harjutust

Proovi järgmist harjutust igal hommikul ja õhtul: heida põrandale selili ja tee kaks kuni kolm minutit kätega aeglaselt «lumeingleid». Et asi raskemaks teha, aseta kokku rullitud käterätik selgroo alla põrandale.

Kindlasti tee harjutust aeglaselt ning peatu, kui tunned hullemat kui kerget ebamugavust või valu – eesmärgini jõudmiseks tuleb selle nimel töötada ja kõigepealt vajalik painduvus saavutada.

Istu sirgelt

Kui pead laua taga töötama, siis tasuks võtta eesmärgiks sirge seljaga, õlad all istumine. Sellega harjumine võib aega võtta – distsiplineerivad treeningud, mis keskenduvad keha tunnetamisele, nagu jooga ja pilates, aitavad sul sirge seljaga istumisest harjumus teha.

Treeni lihaseid

Pilates ja jooga aitavad ka kõhu- ja vaagnapiirkonna lihaseid tugevdada. Just need lihased panevad aluse heale rühile. Lisaks parandavad tugevad kõhu- ja vaagnapiirkonna lihased sportlikku vormi ja ennetavad uriinipidamatust.

Proovi joogat

Lisaks keha tunnetuse parandamisele ning kõhu- ja vaagnapiirkonna lihaste tugevdamisele aitab jooga suurepäraselt treenida paindlikkust ja lihaseid üle kogu keha. Hakka joogaga tegelema tasapidi ning jälgi muutusi kehas. Vali joogaõpetaja, kes on sinu vajaduste ja võimete suhtes mõistev ning pakub tagasisidet.

Toeta selgroogu

Selgroogu ümbritsevate lihaste toonus võib naistel pärast menopausi väheneda rohkem kui vananevatel meestel. Treeningutel on oluline keskenduda selja sirjutajalihastele, kaela painutajalihastele ja küljelihastele. Treenerid oskavad sind selles juhendada.

Tõsta raskuseid

Selgroolüli murdudes, mis põhjustavad selgroo kõverdumist (küüru teket), saab süüdistada osteoporoosi. Naised ja mehed saavad neid muutusi vältida harjutustega nagu kõndimine, treppidel ronimine ja raskuste tõstmine.

Toitu tervislikult

Luude tervise jaoks on esmatähtis D-vitamiin ning nagu teame, siis ka kaltsium. Proovi vajalik kogus neid aineid kätte saada toidust. Kui tunned, et võid vajada toidulisandeid, konsulteeri enne oma arstiga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles