Hiidlased jäävad esialgu sooduspoodideta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima logo saavad hiidlased lähiaastatel näha veel vaid mandril käies.
Maxima logo saavad hiidlased lähiaastatel näha veel vaid mandril käies. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kuigi algsete plaanide kohaselt pidi Kärdla Maxima valmima jõuludeks, pole seda oodata ka järgmiseks aastaks. Samuti venib Säästumarketi ehitus.


«Praeguses majandussurutises ei saagi jaekaubandusprojektidega kiirustada ja oma plaanides tuleb olla paindlik,» ütles Hiiu Lehel kaupluseketi Maxima Eesti OÜ avalike suhete juht Erkki Erilaid, kelle sõnul ei ava nad suure tõenäosusega  Kärdla Maximat ka järgmisel aastal.

Kärdlasse plaanis oma poe rajada ka Säästumarket, kelle eskiisprojekti tutvustati novembrikuu keskkonna- ja ehituskomisjoni koosolekul. «Järgmisena on oodata eelprojekti, mida siis komisjon omakorda arutama hakkab,» ütles Kärdla linnavalitsuse arengu- ja planeerimisosakonna juhataja Ivar Apri ning lisas, et millal eelprojekt laekub, pole teada.

Säästumarket proovis Hiiumaa turule tulla ka 2004. aastal, kuid kohtas siin Hiiumaa tarbijate ühistu tugevat vastuseisu. Asi läks koguni nii teravaks, et ühistu juht Agu Kohari keelas oma poodides kohaliku ajalehe Hiiumaa turustamise, sest leht oli julgenud kirjutada Säästumarketi tulekust Hiiumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles