Uuring: naised armastavad üha rohkem üksinda reisida (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Pawel Opaska / PantherMedia / Scanpix

Üksinda reisimist on tihti peetud naisterahva jaoks ohtlikuks ja riskantseks, kuid see mõtteviis on muutumas. Hiljutise uuringu kohaselt viib seiklusjanuliste üksi reisivate naiste tee kõige tihedamini Kuubasse.

Naised armastavad üha rohkem üksi rändamist ette võtta, et iseendale aega pühendada ja maailma avastada. Online hostelite broneerimise andmebaasi Hostelworldi hiljutise uuringu põhjal selgus, et viimase kahe aasta jooksul on naised hakanud omapäi suisa 45 protsenti rohkem reisima, kirjutas Lonely Planet.

Võrreldes 2015. aastaga on kasvanud sooloreisijate arv ka üldiselt 42 protsenti, kuid selles statistikas juhivad selgelt naised. Võrreldes naiste 45 protsendiga on meeste seas üksinda reisimine kasvanud veidi vähem, 40 protsenti.

Üksi reisivate naiste reisisihtkohtade TOP 10:

1. Kuuba

2. Nicaragua

3. Lõuna-Aafrika Vabariik

4. Bulgaaria

5. Guatemala

6. Sri Lanka

7. Makedoonia

8. Portugal

9. Tansaania

10. Rumeenia

«On suurepärane, et inimesed ja eriti naised reisivad üha rohkem üksinda,» sõnas Hostelworldi tootejuht Breffni Horgan. Tema sõnul ei tähenda üksinda reisimine tegelikult sugugi üksiolekut ning ei tohiks olla takistuseks neile, kes soovivad maailma avastada.

«See on imepärane viis oma haaret avardada ning tutvuda mõttekaaslastega eri kultuuridest ja eluviisidest,» lisas ta.

Sooloreisijate kasvav arv võib tema hinnangul olla tingitud ka paremast tehnoloogiast, mis võimaldab hõlpsalt uue sihtkoha kohta eeltööd teha ning kiirelt ka majutust leida. Seetõttu ei muretseta enam nii palju reisikaaslase leidmise pärast, vaid järgitakse südame kutset ja minnakse siis kui soovitakse. Samuti on veebipõhised tööd üha paindlikumad ja võimaldavad kombineerida töötamist ja reisimist.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles