Maian Kärmas ei sallinud lapsepõlves muusikakooli

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maian Kärmas
Maian Kärmas Foto: SCANPIX

Ajakirja Tervis Pluss septembrinumbri kaaneloost saab teada, et muusikakooli ei sallinud laulja, laulukirjutaja ja raadiohääl Maian Kärmas (33) põrmugi; ka ei õnnestunud tal suurt unistust - raadiotööd - õppima minna.

Maian lahkus Nõmme lastemuusikakoolist, kus ta õppis klaverit, aasta enne lõppu - noor naine ei mäleta, et miski oleks teda motiveerinud selles majas muusikaga tegelema.

Küll aga tekkis motivatsioon koos eneseteostusvõimalustega pärast seda: 11. klassis tuli ta omakirjutatud looga lauluvõistlusel «Kaks takti ette» teisele kohale, järgnes koostöö Priit Pajusaarega nii eurolaulude taustalaulja kui ka laulutekstide kirjutajana.

Hiljem tekkis Maianil võimalus teha koostööd Riho Sibula ja Ain Aganiga, millest sündis tema esimene plaat «Tuigutuled»; ka Maiani teise plaadi «Õnneleid» juures oli Ain Agan kõvasti abiks.

«Õiged asjad tulevad kindlasti ise sinu juurde, aga alles siis, kui sa selleks valmis oled, või pisut hiljem,» arvab Maian.

Et raadio oli Maianit alati lummanud, proovis ta astuda telerežii erialale, et sealt tuleval aastal raadiorežiisse üle minna, ent jäi napilt joone alla ja läks õppima hoopis prantsuse keelt. Siiski sai tema unistus teoks - sõbra Meelis Kompuse kaudu sai ta ka raadiosse tööle.

Loe pikemalt ajakirja Tervis Pluss septembrinumbrist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles