Kuidas takistuste kiuste orgasmini jõuda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuidas ületada kõige levinumad probleemid, mis orgasmi saamist takistavad? Nõu andis Health.com.

Sa pole oma kehaga sõber

Olenemata sellest, kui rahul sa tavaliselt oma kehaga oled, on päevi, mil sinu pähe istutatakse ebakindluse seeme - siis vaibub erutus ning kaotad tunde, mida on orgasmi saamiseks vaja, selgitas seksuaalterapeut Gloria G. Brame.

Kuidas takistus ületada?

Vaigista need ebakindlad mõtted omaenda oietega. Tundub veidi tobe, kuid häält tehes juhid tähelepanu visuaalselt hoopis sellele, mida kuuled ning võid nautida enda keha mõtlemata, kuidas see välja näeb.

Sa pingutad liialt

Mida rohkem üksteist rahuldada püüate ja mida kauem te mõlemad pingutate, seda kaugemale orgasm jääb? Brame'i sõnul on tegemist naistel esineva sooritusärevuse vormiga. Nad tunnevad survet kerge vaevaga orgasmini jõuda, mis teeb selle vaid raskemaks.

Kuidas takistus ületada?

Et nõiaringi murda, lõpeta orgasmi võtmine eesmärgiks. Selle asemel mõtle naudingule, mida tunned, ilma et keskenduksid mängu lõpule, soovitas kliiniline psühholoog Vivienne Cass. Kui tunned, et seda seekord ei tule, pea pausi ja võta mõni minut, et lihtsalt suudelda. Niiviisi vabaned survest ning oled uuesti proovides endisest rohkem erutatud ja finišijoonele lähmal.

Su pea on argimõtteid täis

Pole paremat pingemaandajat kui orgasm – see vabastab suurtes kogustes hormooni nimega oksütotsiin, mis võib stressitaset isegi alandada.

Ometigi on kõrgpunkti keeruline jõuda, kui mõttes päevased tegemised-tööd: uuringud näitavad, et naine saab lihtsamini orgasmi, kui ärevusega seotud piirkonnad tema ajus välja lülituvad.

Kuidas takistus ületada?

Vaigista oma sisekõne, keskendudes vaid tundmustele. Brame soovitas tähelepanu pöörata tundele, mis iga puudutusega kaasneb. Kui töised mõtted endast märku annavad, suuna tähelepanu tagasi enda ja mehe kehale.

Sa oled mehe peale pahane

Allasurutud viha mehe vastu pärsib sinu võimet orgamiga lõpetada. Cass selgitas, et vastumeelsus juhib sinu tähelepanu nauditavatelt tundmustelt kõrvale, mis teeb orgasmini jõudmise raskemaks.

Kuidas takistus ületada?

Kui tegemist oli väiksemat sorti arusaamatusega, siis püüa see lahendada enne, kui voodisse lähete. Probleemi arutamine kasvatab teievahelist intiimsust, mis aitab seksuaalset kontakti luua, ütles Cass. Kui mängus on tõsisemad probleemid, võib iha olla täielikult kustunud. Kaalu paariterapeudi poole pöördumist, et suhe – ja orgasmivõime – taastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles