Retsept: Evelin Ilvese maitsev roosiželee

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves keetis hoidistefestivalil roosiželeed.
Evelin Ilves keetis hoidistefestivalil roosiželeed. Foto: Narva muuseum

Narvas toimunud hoidistefestivalil «Suvi purki» esitles Evelin Ilves külastajatele oma roosiželeed, mis maitses inimestele kõigist magusatest hoidistest enim. Vaata, kuidas proua Ilves roosimoosi tegi.


Roosiželee

20-30 lõhnavat roosiõit (punastest tuleb kauneim värv)
1 liiter vett
1 kg suhkrut
ühe sidruni mahl

Nopi päikeselisel päeval terved roosiõied. Haruta kroonlehe haaval lahti ja lõika teravate kääridega alumine valge osa ära (see on kibe). Loputa õielehed külma vee all ning keeda vees umbes 20 minutit. Vesi läheb punaseks. Lase jahtuda ning pigista seejärel roosiõitest kogu värviline ja lõhnav välja. Jäta mõned õielehekesed alles – nad näevad pärast purgis ilusad välja.

800 grammi roosimahla kohta võta üks kilo suhkrut. Tarretisesuhkruga on keeta vaja umbes seitse minutit, tavalisega rohkem. Kõige lõpus lisa värskelt pressitud sidrunimahl ja mõned värsked roosilehed.

Seejärel kalla tarretis kiiresti väikestesse kuumadesse purkidesse ning aseta põhi ülespoole lauale jahtuma. Keera neid vahepeal ringi, et roosilehed jaotuks purgis ühtlaselt. Säilita külmas.

Roositarretis on imehea marjade ja puuviljadega, sobib ideaalselt pannkookide aga ka valge kala või tugevamaitseliste juustudega. Naudi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles