Mida kiiremini sööd, seda kiiremini võtad kaalus juurde?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida kiiremini sööd, seda suurem on kehamassiindeks.
Mida kiiremini sööd, seda suurem on kehamassiindeks. Foto: SCANPIX

Järjekordne uuring on leidnud seose söömise kiiruse ja kehakaalu vahel – nimelt selgus, et inimesed, kes kõige nobedamalt sõid, olid ka kõige tõenäolisemalt ülekaalulised.

Uurijad leidsid ka, et mida kiiremini osalejad sõid, seda rohkem tõusis nende kehamassiindeks – 2,8 protsenti iga «sammuga», arvestades, et söömise kiirust hinnati viiepallisel skaalal, vahendas huffingtonpost.com.

Kindlasti ei ole see esimene töö, mis seob viisi, kuidas sööme, meie kehakaaluga. Tänavu ilmus ka uuring, mille kohaselt sööme suuremat kahvlit kasutades vähem. 2008. aasta Jaapani uuring näitas, et inimestel, kes söövad kiiresti, on kolm korda kõrgem ülekaalulisuse risk kui aeglaselt sööjail.

Mida teadlased aga varem ei teadnud, oli see, et kiiresti söömine kehakaalule nii rängalt mõjub. Uues uuringus võeti vaatluse alla 1600 Uus-Meremaa naist vanuses 40 kuni 50 aastat. Osalejad hindasid oma söömise kiirust ise - pooled neist naistest sõid enda sõnul normaalse tempoga, 32 protsenti olid kiired sööjad ning 15 protsenti aeglased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles