Lugeja kirjutab: minu sasipäine hommik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Juuste hea väljanägemise tagab nende eest hoolitsemiseks eraldi aja võtmine, kirjutab pikkade juustega lugeja Merilin. Õhtuti ei pese ta kunagi juukseid, sest ilma föönitamata ei pruugi need hommikul enam sugugi nii kaunid välja näha.

Hommik on hea aeg, mil aeg maha võtta ja endaga tegeleda. Minu eesmärgiks on hommikul oma pikad ja suhteliselt paksud juuksed perfektsesse korda seada. Piisab mul öösel läbi une vaid mõni tiir ümber enda teha, kui hommikul vaatab kena üllatusena peeglist vastu tõeline kahupea.

Õhtuti ei pese ma enda juukseid iial, sest hommikul ärgates oleks siis mul juukseid kuidagi liiga palju. Juukseid ma ei föönita ja nii ei jõua ööga mu pikad juuksed lihtsalt korralikult ära kuivada, tulemuseks peanahal ebameeldiv niiske tunne, nagu pea oleks jätkuvalt must.

Igal hommikul esimese asjana, kui voodist tõusnud olen, kammin automaatselt juuksed läbi ja siis pesen neid šampooniga. Pärast pesu lisan kindlasti palsamit, kuna selle ärajätmisel tekib tunne, nagu juustega oleks midagi väga valesti: puudub sära ja nad näivad takused.

Igasugused pihustatavad ja pähejäetavad hooldusvahendid mu juustele ei paista meeldivat, jättes juuksed imelikult libedaks. Seega eelistan mahapestavaid palsameid, lisaks kasutan korra nädalas ka juuksemaski, mis on otsekui täpi lisamine «i»-tähele.

Märgi juukseid ma ei kammi ega föönita. Miks?! Märgade juuste kammimine lõhub juukseotsi. Võib tunduda küll, et juukseid on parem kammida märjana, aga see teeb karuteene. Juukseid ei föönita ma ka enam ammu - milleks raisata voolu ja enda juukseid kuivatada? Lasen parem neil kuivada loomulikult, samal ajal rahulikult hommikusööki nautides.

Kokkuhoidlikkus ja ajaplaneerimine on ülimalt olulised. Ma ei kasuta ka erinevaid viimistlusvahendeid (vahte, lakke, spreisid), sest milleks määrida endale pähe kõiksugu mökse, mida reklaamitakse ja mille toime on kaheldav.

Väldin ka juuste kuumtöötlemist - lokitamist, föönitamist, krepitamist -, kuid sirgendamisele ei suuda ma «ei» ütelda. Ma lihtsalt ei suuda kodust enne lahkuda, kui mu juuksed pole pulksirged. See on minu igahommikune ilurituaal.

* * *

Hea lugeja, ootame pilte ja lugusid hommikustest sasisoengutest ja juuste hooldusnippidest kuni 12. septembrini. Pilte ootame meie Facebooki lehel www.facebook.com/pmnaine, lugusid aadressil naine@postimees.ee. Iga päev jagame pildisaatjate vahel välja ühe juuksevärvi, peaauhinnaks täielik stiilimuutus juustele Maakri Hair Expressis juuksuri Olga Tseruse käe all.

Merilin saab Avoni Advance Techniques 3-etapilise juuksevärvi koos šampooni, palsami ja juuksevärvi lukustava hooldusega töödeldud juustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles