Kontoriromantika: kuidas suhe kolleegiga toimima panna?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tööotsinguportaali careerbuilder.com tänavu läbi viidud küsitlus näitas, et neli töötajat kümnest on oma karjääri jooksul kolleegiga käinud ning neist iga kümnes tegi seda viimase aasta jooksul. Kolm inimest kümnest ütlesid, et abiellusid selle töökaaslasega, kellega kurameerisid.

Näib, et töö juures võib leida romantikat edukamalt kui üheski kohtinguportaalis või nurgapealses baaris, kirjutas Forbes.com.

Helaine Olen, kes on kaasautoriks töötaja käsiraamatule, milles aidatakse tööl romantikat leida ja hoida, sõnas, et tänapäeval kohtab enamik inimesi enda armastust just tööl. «Kus mujal sa 12 tundi päevas veedad?» küsis ta retooriliselt.

Vaatamata sellele, et inimesed suhtuvad armusuhetesse kolleegidega vabamalt, kaasneb kontoriromantikaga endiselt riske. Seetõttu tasuks töökaaslasega kurameerimisel arvesse võtta alljärgnevaid soovitusi.

Väldi suhet ülemuse või alluvaga

Romantiline suhe ülemuse või alluvaga võib lõppeda katastroofiga. Sarnased suhted varjutavad objektiivset otsustusvõimet ameti- või palgakõrgenduste puhul ning õõnestavad töötajate moraali. Kui suhe läheb vett vedama, siis võib äärmuslikul juhul ohustada ülemust süüdistus seksuaalses ahistamises.

Leppige kokku reeglites

Kui sa just pead ülemuse või alluvaga käima, siis pange kirja põhilised reeglid. Mõlemapoolne soov suhteks olgu väljendatud selgesõnaliselt, et vältida seksuaalse ahistamise hagi, kui suhe peaks halvasti lõppema. Sellisele lepingule võiksid suhet luues mõelda ka kolleegid erinevatest osakondadest.

Tehke suhe avalikuks

Kui alustad keelatud ülemuse-alluva suhet, siis anna sellest teada personaliosakonnale. Selle sammu peaks astuma ülemus. Viimase töökoht on enamasti kindlustatud.

Suhe loo kolleegiga teisest osakonnast

Vaata enda lähematest kolleegidest kaugemale. Kui suhtest midagi välja ei tule, võite küll aeg-ajalt teineteisega liftis kokku põrgata, kuid ei pea iga päev külg külje kõrval töötama.

Pea hoogu, enne kui suhtesse sööstad

Romantikateemaliste raamatute autori Pepper Schwarzi sõnul on see küll ilmselge, kuid vajab meeldetuletamist. Ta soovitab endalt küsida, kas teie temperamendid sobivad omavahel, kas oled riskialdis ja kas teine inimene on pigem ettevaatlik. Tegemist võib olla lihtsalt iha, mitte armastusega.

Ära kasuta suhtlemiseks töömeili

Kui käid kellegagi kontorist, siis ära saada armastuskirju ettevõtte meilisüsteemi kaudu. Sinu ülemus võib neile kirjakestele peale sattuda ja nii võivad ka IT-mehed.

Ärge väljendage oma kiindumust avalikult

Hoidke töökaaslasest kallimaga madalat profiili ning ärge miilustage kontoris. Käi lõunatamas ka teiste inimestega peale oma partneri. Ning ärge mitte mingil juhul laske armunute tülil kontoris lahvatada. See valmistab teistele vaid ebamugavust.

Ole valmis tööst ilma jääma

Olgem ausad, vaevalt tahad sa viibida lähestikku inimesega, kes sind just maha jättis. Paljudel juhtudel lõppeb purunenud kontoriromantika ühe osapoole lahkumisega firmast. Selleks võid olla sina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles