Eva Ottas: naised kardavad jõusaali, mehed rühmatreeningut

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

MyFitnessi spordiklubide keti rühmatreeningute koordinaatori ja treeneri Eva Ottase sõnul põevad naised meestega koos jõusaali minna ja mehed jällegi naistega koos rühmatreeningusse, kuigi nii üks kui teine on veidi muutumas.

Naised kardavad tema sõnul jõusaali eelkõige siis, kui ei oska masinaid kasutada, või siis juhul, kui on põhjust põdeda liigse kehakaalu pärast.

«Mina ütlen ka ausalt, et ma olen suhteliselt jõusaalivõhik ja siis on natukene nõme küll käia ümber selle masina ja vaadata… Kui ma seda masinat ei tea, siis ma käin tast ikka kaarega mööda - ma arvan, et see on loomulik,» rääkis Ottas.

Lisaks märkis ta, et kui vormis naine enamasti naudib talle spordiklubis osaks saavat tähelepanu, siis ülekaaluline naine kindlasti kardab teistmoodi pilke.

Meeste jaoks on aga jällegi üsna võõrad igasugused rühmatreeningud, kuigi ka siin on näha mõningaid muutusi. «Ainukesed trennid, kus mehed käivad, on BodyPump, BodyBalance, BodyCombat, võib-olla nüüd ka BodyAttack ja spinning. Vaikselt pilates ka, aga ega nad muidu eriti ei tule kuskile,» tõdes Ottas, lisades, et nendeski trennides käivad pigem üksikud mehed ja naised on ülekaalus.

Isegi spinningutrennis, mis peaks tavaliselt rattasõitu armastavatele meestele justkui meeltmööda olema, on treeneri sõnul naisi ikkagi rohkem. «Mehed mõtlevad jälle, et issand, ma sõidan ratast ja spinning on niisama rühimine muusika saatel, et mis ma sellest saan?»

Ottas nentis, et mehed tulevad rühmatreeningusse alati eelarvamusega, et see on kohutavalt lihtne, kuid peavad hiljem oma sõnu sööma. «Minule on ka öeldud, et appi, ma ei mõelnud, et see nii raske on. Neil on see eelarvamus ja siis nad näevad, et naine teeb tegelikult neist poole rohkem.»

MyFitness Viru sügisesse tunniplaani on aga Ottas lisanud ainult meestele mõeldud pilatese trenni, mis näiteks Tartus on tema sõnul juba väga populaarne.

Kuid meeste pilatese mõte polevat pelgalt selles, et mehed sinna trenni üldse julgeks tulla - pigem ongi meestele vaja natuke teistsuguseid harjutusi, kuna reeglina painduvad nad naistest kehvemini. «Meestel on painduvus ju täiesti null, eks nad peavad rohkem liigeste liikuvust arendama kui naised.»

Meeste kehvema painduvuse üheks põhjuseks on Ottase sõnul kindlasti ka see, et nad ei armasta lihaseid pärast treeningut korralikult venitada, pidades seda ekslikult väheoluliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles