Aeroobikatreener: mehed võiks julgemalt rühmatrennis käia

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ainult naistele mõeldud spordiklubi Easy Fitness lõpetas tegevuse, jättes nii töötajad kui ka kliendid pika ninaga. Veel on selgusetud sulgemise asjaolud. Küsisime spordiklubide Kalev Spa Fitness ja Zelluloos treeneri Dagmar Neemelt antul teemal kommentaari.

«Alguses tundus idee naistele oma spordiklubi luua väga huvitav. Mujal maailmas sellised spordiklubid põhimõtteliselt töötavad. Võib-olla mõni suurema kehaehitusega naisterahvas ei julge kohe tulla kohta, kus on vastassugupool treenimas,» märkis Neem. Easy Fitnessi sulgemise põhjustel Dagmar Neem pikalt spekuleerida ei tahaks.

Ka Dagmar Neeme praktikas on ette tulnud juhtumisi, kus mõni naine on öelnud, et häbeneb oma keha ning meestega ühes spordikubis treenida ei tahaks. Särasilme treener on siiski need naised nii kaugele saanud, et need on tema tundidesse julgenud tulla.

Kas mehed ei sobi aeroobikatundi?

Neeme sõnul külastavad valdavalt naised aeroobikatunde. Üksikuid mehi võib kohata Body Pumpi trennis. Ilmselt leidub ka mehi, kes mõtlevad, et neile pole seal naiste kõrval kohta. Lisaks mängivad oma rolli ka eelarvamused, et mehed peaksid ikka jõusaali jääma.

Kas meestel oleks samuti eraldi aeroobikatundi vaja? Neeme sõnul võiks see idee isegi kõne alla tulla. «Osa mehi kindlasti pelgab naiste juurde trenni tulla. Siin on küsimus selles, et milliseid treeningtunde neile pakkuda. Suure tõenäosusega kõik neile sobilikud ei ole.

Ma ei ole päris kindel, kas näiteks Zumba oleks nendele mõeldav. Samas leidub hulga treeningstiile, mis just meestele hästi passiks,» rääkis Treener ning soovitas sportlikele meesterahvastele külastada näiteks Body Combatit, Body Pumpi, Body Attacki või Toningut.

Reibas treenes julgustas kõiki meesterahvaid trenni tulema ning nentis, et karta pole midagi. Meestele pakuks aeroobikatund jõusaalile head vaheldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles