Naised osalevad meestest sagedamini armukolmnurkades

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Brittide hiljutise uuringu järgi on veerand küsitletud naistest olnud tiritud armukolmnurka, samas kui meestest oli sama juhtunud vaid 15 protsendiga vastanuist. Tervelt pool vastanuist leidis, et on täiesti normaalne olla armunud korraga kahte inimesse.

Kahe tuhande vastajaga küsitlus näitas, et suurema tõenäosusega (42 protsendil juhtudel) petsid need, kel suurem sissetulek, samas kui väiksema sissetulekuga inimesed olid oma partnerile palju rohkem truud, tõestades omakorda, et raha polegi suhtes kõige olulisem, vahendas Female First.

Neljandik naistest tunnistas, et on olnud armunud korraga kahte inimesse, samas kui meestest tunnistas seda 15 protsenti vastanuist. Armukolmnurkades oli küsitluse järgi 35 protsendil juhtudest tegemist kahe naise ja ühe mehega ning 53 protsendil kordadest vastupidi kahe mehe ja ühe naisega.

«Uuring näitas, et kuigi mehed võivad olla tõesti suuremad petjad, ajendatuna lõbujanust, võimalustest ja kergekäelisemast suhtumisest truudusesse, siis on hoopis naised need, kel kipub olema keerukam arusaam suhetest ja keda võib enim tabada armukolmnurgast kahe mehe vahel,» kommenteeris psühholoog Jo Hemming küsitluse tulemusi.

Tema sõnul on naised tihtipeale tiritud tundlike ja truude meeste ehk heade poiste ning põnevate ja ettearvamatute kavatsustega pahade poiste vahele. Saanud innustust romantilistest, ent väljamõeldud tegelastest tele- ja kinolinal, nagu näiteks Big, Carrie ja Aidan «Seksis ja linnas», ei tea naised sageli, kuidas toimida ja keda valida.

18 protsenti armukolmnurkadest saab tänapäeval alguse sotsiaalmeediast, Facebookist või Twitterist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles