Võta kaalust alla, jälgides oma menstruaaltsüklit

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sinu söögisisu ja sportlik võimekus sõltub paljustki hormoonidest. Seetõttu on oluline oma toitumis- ja treeningplaanis vastavaid muudatusi teha, pidades silmas oma menstruaaltsüklit.

Naise elu käib justkui ringiratast: igal kuul valmib ja eraldub üks munarakk. Iform.se kirjutas, et kaalust saab edukamalt alla võtta, kui jälgida oma tsüklit.

Esimene nädal: menstruatsioon

Vähenda igapäevast kaloraaži (u 2000 kcal) 400 kilokalori võrra. Söö piisavalt valku – 15 protsenti päevasest kalorikogusest (0,8 grammi valku kehakaalu ühe kilogrammi kohta). Harrasta kestvustreeningut, näiteks tempokat kõndi või jalgrattasõitu.

Teine nädal: kuni ovulatsioonini

Vähenda päevast kalorikogust 800 kilokalori võrra. Suurenda päevast valgukogust veerandiku võrra, tarbi selle arvelt vähem süsivesikuid. Jätka kerge füüsilise koormusega ning harrasta jõutrenni.

Kolmas nädal: pärast ovulatsiooni

Jätka kergemate treeningutega ning söö endiselt 1200-1300 kilokalori väärtuses. Vähenda päevast valgukogust 20 protsendi võrra. Vähenda lihastreeningul koormust.

Neljas nädal: premenstruaalne faas

Söö päevas 1800-1900 kilokalori väärtuses toitu ning tavaline kogus valku (15 protsenti 2000 kcal-ist). Tee intensiivset aeroobset trenni ning jätka väiksemal koormusel lihaste treenimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles