Siilkübarad - suve teise poole aiastaarid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgete täidisõitega "Menringue".
Valgete täidisõitega "Menringue". Foto: Hansaplant

Võib julgelt öelda, et maailmas on alanud tõeline siilkübarate buum – kuigi neid on aedades kasvatatud juba pikka aega, on nende sordiaretus hoo alles hiljuti sisse saanud.

Kui varem tunti siilkübaratel üksnes lihtõielisi sorte, siis viimastel aastatel on lisandunud uusi huvitavaid värvitoone, täidisõielisi ja kääbuskasvulisi sorte.

Siilkübarate plussiks on hiline õitsemisaeg – nad õitsevad juuli lõpust septembri lõpuni ehk siis ajal, mil aias väga palju õitsejaid enam pole. Samuti on nende õied väga vastupidavad ja üks õis õitseb kaua.

Kasvutingimustest eelistavad siilkübarad päikeselist parasniisket kasvukohta. Liialt niisket istutuskohta tasuks vältida.

Kes plaanib lähiajal mõnda aianduspoodi siilkübaraid soetama minna, peaks arvestama veel sellega, et nende hinnad võivad olla märgatavalt kõrgemad kui teistel püsikutel. Kaupmeeste selgituse järgi on kõrge hinna põhjuseks asjaolu, et siilkübarate uudissorte paljundatakse laboris katseklaasis ning enamik neist on sordikaitse all.

Allikas: Hansaplant

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles