Pidev rasedusaegne oksendamine võib olla ohtlik ka lapsele

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi varem on arvatud, et olenemata ema kehvast enesetundest, ei kahjusta hüperemees ehk kestev ja kontrollimatu oksendamine loodet, väidavad USA teadlased nüüd vastupidist.

UCLA ja Lõuna-Kalifornia ülikooli uurimismeeskond on leidnud, et rasedusaegne hüperemees on ohtlik ka lapsele, soodustades hilisemas elus tundeelu- ja käitumishäirete kujunemist, vahendas teadus.err.ee.

Lastel, kelle emad kannatasid raseduse ajal tugeva oksendamise all, on viimase uuringu kohaselt 3,6 korda suurem risk ärevushäire, bipolaarse häire või depressiooni tekkeks.

Lakkamatu oksendamine tingib organismis veevaeguse ja elektrolüütide ainevahetuse häire. Ema pikaajaline alatoitumus ja vedelikupuudus on ohtlikud just loote aju arenemise etapil ning kahjulikku mõju omavad ka hüperemeesi tõttu rasedal tekkinud stress ja ärevus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles