Mandlid sobivad ideaalselt tervislikuks vahepalaks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mandel on looduslik valguallikas ning sisaldab rohkem ballast- ehk kiudaineid, kaltsiumi ning E- vitamiini kui ükski teine pähliksort, kirjutas fem.com.

Mandleid peetakse õigusega kõige tervislikumaks snäkiks. Me kõik oleme kogenud, et meie energiavarud on enne lõunasööki või pärast trenni täielikult kadunud. Kes aga sel ajahetkel midagi kasulikku põske pistab, saab madalseisust kiiresti üle.

Mandlite kasuks räägib see, et nad sisaldavad võrreldes teiste pähklisortidega rohkem valku, E- vitamiini, kaltsiumi ning B-grupi vitamiine nagu riboflaviini (B2) ja niatsiini (B3). Peotäis mandleid varustab organismi üheteistkümne erineva toitainega ja katab 60 protsenti päevasest E-vitamiini vajadusest. E-vitamiin tugevdab teadupärast immuunsüsteemi.

Mandlites sisalduvad D- ja K- grupi vitamiinid mängivad väga suurt rolli luustiku ja liigeste tugevdamises. Neid soovitatakse süüa nii liigesehaigetel kui ka kasvueas lastel. Ka vereloome moodustamisel on sellel pähklisordil suur osatähtsus, sest see sisaldab peale kaltsiumi ka palju kaaliumi ja rauda.

Praktilisust hindavad inimesed eelistavad töö juurde või matkale just mandleid kaasa võtta, sest neid ei pea pesema, keetma, koorima või muul viisil ette valmistama, vaid saab kohe pakendist suhu pista. Peale selle mahub väike mandlipakike igasse käekotti
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles