Lugeja kirjutab: vene mehed on romantilisemad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui võrrelda eesti ja vene rahvust, siis mulle meeldib venelaste temperamentsus ja hoolivus, kirjutab lugeja Merike. Eriti häirib teda, et eesti mehel hakkab jutt jooksma alles siis, kui promill sees.

Olin kuus aastat tagasi suhtes vene rahvusest noormehega. Keeleprobleemi meil ei olnud, kuna noormees rääkis väga puhtalt eesti keelt. Ta hoolitses ja hoidis mind väga, enamiku asjadest tegi minu eest ise ära.

Ta oli minu nimel kõigeks valmis. Oma naist kaitsevad vene mehed tõesti, ei lase kellelgi võõral liiga teha ega halvasti öelda. Ma tundsin igal sammul, et olin talle kõige tähtsam.

Kuna mu ema oli täielikult selle vene noormehe vastu, ei saanud ma teda enda poole kutsuda. Hoolimata sellest, et ta elas minu kodukohast 40 km eemal, tuli ta mitmeid kordi linna minu juurde. Vajadusel ööbis trepikojas, et sõita siis hommikul tagasi koju - peaasi, et sai minuga õhtu koos veeta.

Enda kogemuse põhjal võin julgelt öelda, et vene mehed on paremad ja hoolivamad kui eesti mehed. Tüüpiline «mehine» eesti mees: siilisoenguga, õllekõhuga, maitsetult ja igavalt riietuv, kelle jaoks enese välimuse eest hoolitsemine on liiga «gei». Ning siis nad virisevad selle üle, et eesti naistele meeldivad välismaa mehed.

Kui ma näen tänaval meest, kes julgeb kanda stiilseid riideid, hoolitseda oma soengu eest, siis on see tavaliselt välismaalane. Erineb ka käitumine. Eesti mees ei tee isegi ust lahti, sealjuures on vene mees tõeline džentelmen. Venelased on küll parajalt armukadedad, kui mitte öelda liiga armukadedad, ent ukse lahtitegemine, koti kandmine ja ilusad hellitused on ainult mõned head kombed.

Kindlasti ei saa seda muidugi väita kõigi vene meeste kohta, sest olgem ausad, ka matslikku käitumist kohtab päris palju. Minu kogemuse järgi on vene mehed igas mõttes paremad - aitavad kodustes töödes, teevad kingitustega väikeseid tähelepanuavaldusi, voodis mõtlevad sinu peale ja mis peamine, tahavad kodu ja peret, seda erinevalt eesti meestest, kes kõik tahavad vabad olla, pidutseda ja naisi lantida.

Kui võrrelda eesti ja vene rahvust, siis mulle meeldib venelaste temperamentsus ja hoolivus. Eriti häirib mind see, et eesti mehed saavad oma suukese lahti siis, kui sees on promill, vabal ajal on aga tuimad olevused. Eesti mehi peab alati tagant ise utsitama, et nende tunnete kohta midagi teada saada. Tavaliselt ongi nii olnud, et olen ise pidanud tegema esimese sammu, sest eesti mehed lihtsalt ei oska end väljendada esimesena.

Üldiselt usun, et vene mehed on romantilisemad ja härrasmehelikumad kui eesti mehed, ehkki võivad ka teise äärmusse sattuda, olles hädas näiteks meelemürkidega. Eesti mees on samal ajal lihtsalt kuskil seal vahepeal...

Kõike siiski üldistada ei saa ja rahvuseid ühe või teise sildiga märgistada. Inimest peab õppima tundma ja siis alles vaadata, kas ta väärib sind või ei. Ei saa öelda, et kõik vene mehed on sellised, eestlased sellised ja soomlased sellised. Iga inimene on indiviid. Mõni kannab sulle kuhjade viisi lilli ja laulab armastulaule, teine joob ennast täis ja annab peksa ja ütleb ka, et armastab. Ikka inimene loeb, mitte rahvus .

* * *

Kirjuta ja võida auhindu! Hea lugeja, kui Sul on mõnel põneval teemal mõtteid, mida soovid teistega jagada, või on jutustada oma lugu, siis ootame seda aadressil naine@postimees.ee. Kirjutajaid premeerime erinevate iluauhindadega. Merike saab kingituseks Avoni 24-karaadise valge kullaga punase Red Karat toonis huulepulga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles