Portaal õpetab lennukis parimat istekohta valima

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lennukiga reisijatel tasuks lemmikveebilehtede nimekirja lisada portaal Seatguru, mis annab lennufirmade ja lennukite kaupa detailse ülevaate sellest, kus on reisi ajal kõige parem ja mugavam istuda.

Seatguru asutajaks on Matt Daimler, kes andis hiljuti intervjuu Austraalia uudiseid vahendavale portaalile News.com.au. Küsimusele, kas parem on valida aknaalune koht või istuda vahekäigu pool, vastas mees, et tema eelistab ikka aknaga kohta. Selle üheks eeliseks on lisatugi lennuki seina näol, mida on hädasti vaja siis, kui reisi ajal uni peale kipub. Samuti ei pea akna all istudes tõusma, kui naaber näiteks tualetti minna soovib.

Jutud sellest, et kõige parem on istuda varuväljapääsu juures, peavad Daimleri sõnul osalt paika. Jalgadel on seal enamasti rohkem ruumi, kuid see tuleb istumisruumi hinnaga. Nimelt ei asu varuväljapääsude juures olevatel istmetel laud mitte eesoleva istme seljatoe küljes, vaid see on kinnitatud käetoe külge. Selline lahendus tähendab aga seda, et käetuge ei saa alla panna ning sellevõrra on istumisruum kitsam.

Veel märkis ta, et mitmetes lennukites ei saa varuväljapääsu juures olevate istmete seljatuge reguleerida. Samuti võib mõne lennufirma puhul väljapääsu juures oleva koha valik tuua lisakulu.

Istmerida, mis asub aga varuväljapääsu juures oleva istmerea ees, on mehe sõnul tavaliselt kõige kehvem koht istumiseks. Samuti läheb selle reegli alla kõige tagumine lennukis olev istmerida.

Täpsemaid nõuandeid ja konkreetse lennufirma ja lennuki parimaid istekohti saab vaadata aadressilt www.seatguru.com. Parimad ja halvemad kohad on ära toodud ka graafiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles