Elina Pähklimägi: see ei tohiks olla häbiasi, et sul on kotis kondoom

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Pähklimägi
Elina Pähklimägi Foto: Mihkel Maripuu

Tervise Arengu Instituudi meediakampaanias «Kumm on seks!» osalev näitleja Elina Pähklimägi (28) ütles naine24.ee’le, et kondoomi kaasaskandmine peaks olema naiste jaoks täiesti loomulik asi, kuid kahjuks pole see nii.

Mullu Eestis läbi viidud järgi kannab nimelt kondoomi alati või enamasti kaasas vaid 18 protsenti 19-29-aastastest naistest.

Elina tunnistas, et on olnud ise nii pikalt püsisuhetes, et tema puhul on jäänud kondoomiteema kuidagi kaugeks - kuigi suhet alustades oleks ju kaitsevahendi kasutamise siiski asjakohane.

Ehkki siiani on Elinal hästi läinud - nii tema kui ka tema partnerid on ennast testinud ja terveks osutunud - arvas noor naine, et edaspidi oleks ta uue partneri puhul targem ehk siis peaks enda kaitsmist ja kaitsevahendita seksile eelnevat testimist täiesti loomulikuks.

Ilma ennast kontrollimata ja kondoomi kasutamata vahekorda astumist nimetas Elina pommimehe käitumiseks. «Sa oled vastutustundetu enda suhtes ja sa oled vastutustundetu inimesega, kellega sa kontakti astud,» märkis ta. Teine kampaanias osalev näitleja Marilyn Jurman lisas kõrvalt, et ka selle inimese järgnevate partnerite suhtes.

«Ma ei tea, mida ma tunneks, kui ma saaks teada, et ma olen tekitanud mingile inimesele haiguste rea, mida ta on veel edasi kandnud - see on ju jube,» tõdes Elina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles