3 põhjust, miks täielik ausus suhtele halba teeb

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / PantherMedia / Monkeybusiness Images / Scanpix

Kas suhtes on võimalik olla täiesti aus? Vastus on kindlasti... võib-olla.

Jah, ausus võib olla parim poliitika, kuid kui sa nõuad ja praktiseerid suhetes brutaalset ausust, võib su partneril või parimal sõbral tekkida tunne, et ta on sattunud manipuleerimise ohvriks. Ja kui meist keegi ei taha olla valeliku kallima manipuleerimise ohver, siis ka kõige elutervemates suhetes räägivad partnerid teineteisele pisikesi valgeid valesid.

Nimelt on meil ühiskonnas välja kujunenud, et enamik hoiab meist oma negatiivsed arvamused endale, kui on oht nende välja ütlemisega teisele lihtsalt haiget teha.

YourTango toob välja kolm peamist põhjust, miks täielik ausus pole ehk parim tee.

1. Sulle võib tunduda, et teised pole sinuga piisavalt ausad. Kui sa oled ise brutaalselt aus, eeldad sa sama ka teistelt. Enamasti aga sa ilmselt pettud, kuna enamik inimesi kipuvad pigem valgete valede teed minema, kui et oma tõelist arvamust välja ütlema.

2. Sa jätad endast ebaviisaka mulje. Kui sa ütled oma arvamused ausalt välja ilma neid ilustamata, reageerivad mõned inimesed sellele negatiivselt. Isegi, kui sa ei tahtnud neid solvata, tundub neile su ausus ebaviisakas.

3. Sul on vähem sõpru. Kui sul on harjumuseks ainult aus olla brutaalselt aus, siis on tõsiasi see, et lõpuks on sul vähem sõpru. Ja lihtne põhjus ongi selles, et suurem osa meist eeldab teatud sotsiaalsete normide täitmist. Samas plussina on sul aga siis sõbrad, kes sind tõeliselt armastavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles