Ehete hooldamine - ka kodustest vahenditest saab abi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ehted võivad olla lihtsad või uhked, kassikullast või teemantidega kaetud – järjepidavat hooldamist vajavad need kõik. Poelettidel pakutakse igasugu huvitavaid keemilisi vahendeid, millega ehteid puhastada saab, iseasi, kui edukalt.

Kas on alati vaja palju raha kulutada, et endale kõikvõimalike puhastuspastasid ja – kreeme soetada? Bildderfrau.de annab nõu, kuidas koduste vahendite abil iluasjakesed uuesti läikima lüüa – säästad nii raha kui ka keskkonda.

Merevaigust ehteid pese sooja seebiveega. Pärast pesu koheselt kuivata ja poleerida. Ehet ei tohi vette ligunema jätta, muidu muutub ta tuhmiks.

Klaasist kivikesi võib äädikaveega puhastada. Ka võib klaasist valmistatud ehteid soojas vees puhtaks pesta.

Kuldehteid saab puhastada kas sigarettide tuha ja pehme flanelliätiga või hambapasta-harjaga. Hõõru ettevaatlikult ehe hambaharjaga puhtaks ja loputa põhjalikult.

Sibulamahl paneb matid kuldehted suursuguselt läikima. Purusta sibu ja hoia eset kaks tundi sibulamahla sees. Poleeri pehme lapiga.

Granaatehted muutuvad jälle kauniks, kui neid sooja saviga poleerida.

Kaelaketid saab pusast lahti harutada õli ja sukanõela abil. Hoia keti mõnda aega õlis, haruta ettevaatlikult nõelaga puntrad lahti ja pese viimaks seebiveega puhtaks.

Metallist ehted, n-ö võltsehted, jätavad mõnikord nahale ja riietele mustad randid. Seda saab edukalt vältida, kui need värvitu küünelakiga üle pintseldada.

Ehteid hoia suletud laekas või karbis. Tuhmumise ja niiskumise vältimiseks aseta tükk kriiti ehete hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles