Mida tuleb teha, et rasva põletada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hannes Eichinger / PantherMedia / Scanpix

Toitumisnõustaja Erik Orgu kirjutab oma blogis, et temalt küsitakse sageli, kas on võimalik kiiresti ja vaeva nägemata oma kehakaalu langetada. Vastus on alati sama: ei ole.

Vee väljutamine kehast

Ebatervislikku toitu süües söövad inimesed enamasti liiga palju süsivesikuid ja soola. Mõlemad aga on põhjuseks, mis keha hakkab vett kehas kinni hoidma. Seetõttu tunned end raskena ja halvasti. Tervislikult toitudes läheb toidus süsivesikute ja soola osakaal mõistlikuks. Just, mõistlikuks! Selle tulemusena hakkab keha vett väljutama.

Keharasva vähendamine

Kui liigne vesi on kehast väljutatud, siis on kehakaalu vähendamiseks tarvis hakata keharasva kaotama. Poole kilo keharasva kaotamiseks on tarvis hoida oma organism nädalas 3500 kcal defitsiidis. Seega, kui soovid kaotada ühes nädalas pool kilo, siis on tarvis hoida oma keha kaloridefitsiidis. Seda saab teha kombineerides toitumist ja treeningut.

Paljud inimesed muutuvad toitumiskava kasutades murelikuks, kui peale vee väljutamist kehakaal enam nii kiiresti ei lange. Aga see on igati normaalne, sest keharasva kaotamine on aeglasem ja aeganõudvam protsess kui vee väljutamine kehast. Seega ära anna alla, vaid kiida ennast selle eest, et oled esimese etapi edukalt seljatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles