Heimar Lenk: mees on ikka murdja loom

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimar Lenk
Heimar Lenk Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kui püsisuhteid luuakse sageli naiste algatusel, siis jahtimine võiks jääda meeste pärusmaaks, arvas riigikogu liige Heimar Lenk, et nii säilitaksime ka klassikalist romantikat.

«Elutarkus on see, et mees on ikka murdja loom. Õige mees ja rüütel läheb, püüab leida ja võita naise südame, mitte ei jää ootama, et naised talle külge lööksid,» märkis Lenk.

Samas leiab elu näinud mees, et tihtipeale näitavad püsisuhete nimel rohkem initsiatiivi naised ning reeglina on eesti peredes naiste käes ka väga palju otsustamist. Esimese sammu astumine jäägu tema sõnul aga meeste kanda.

Tänapäeval võib küllalt julgeid ja initsiatiivikaid naisi pidudel kohata, kuid näiteks Lõuna-Eestis on Lengi kinnitusel hoopis teisest puust näitsikuid: «Siin leidub väga naiselikke maanaisi, kes on tagasihoidlikud ja sündinud pereemadeks – avala näoga looduslapsed, kes klubisid võib-olla ei teagi.»

«Ma arvan, et nemad jällegi ootavad, kuni mees tuleks ja võtaks ta esimest korda tantsule, viiks välja või autoga sõitma,» rääkis rüütellikkust hindav mees. «See on võib-olla ajast maha jäänud vaade, aga igal juhul, kui galantne härra läheb ja hakkab tütarlast või naisterahvast võrgutama, südant enda poole võitma – mulle tundub, et see oleks ilusam.»

«Võib-olla oleme ära unustanud need täherikkad ööd ja lõhnavad jasmiinid,» nentis Lenk. Hoolimata tänapäeva kiirest elutempost tuleks tema arvates püüda romantikat hoida. Väiksed suhtemängud on mehe hinnangul igal juhul omal kohal.

«Mina ei tahaks seda öelda, et ärge flirtige, leidke üks ja kohe eluks ajaks. Inimesed peavad ju nägema üksteist ja tundma õppima – mehed naisi ja naised mehi. Siis on ka lõplik valik võib-olla palju kvaliteetsem,» usub ta.

Ning kuigi lõbusat elu Lenk pooldab, jääb ta arvamus soorollide koha pealt traditsiooniliseks: «Võib-olla me ikkagi püüaksime selle poole, et naine jääks naiseks ja mees jääks meheks. Lõppude lõpuks meeldib mehele naiselik naine rohkem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles