Intiimpiirkonna opereerimine muutub üha populaarsemaks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täiuseihalus viib üha rohkem naisi ilukirurgide uste taha. Kui mõni aeg oli esirinnas veel rasvaimu, rinnasuurendusoperatsiooon ja näo korrigeerimine, siis nüüd soovitakse end ka intiimpiirkonnas lõigata lasta.

Saksamaa Esteetilise Kirurgia Seltsi (GÄCD) statistika andmete kohaselt viidi 2010. aasta jooksul läbi 1400 intiimpiirkonna iluoperatsiooni - rohkem kui kunagi varem, vahendas Focus.de.

Briti Meditsiiniajakirja (British Journal of Medicine) poolt korraldatud uuringust aga selgus, et intiimoperatsioone tehti aastal 2010 koguni poole rohkem kui aastal 2004.

Eelkõige minnakse kirurgi noa alla järgmisel põhjusel: naised soovivad sellist intiimpiirkonda, mida nad kusagilt pornofilmist või meesteajakirjast näinud on.

Seejuures peaksid välimised häbememokad siledad ja sümmetrilised olema ning täielikult sisemised häbememokad ja kliitori katma.

Karvavaba bikiinipiirkond

Juba mõnda aega on valitsenud trend, et intiimpiirkond peab täiesti karvavaba olema.

Leipzigi ülikooli uuringust selgus, et 97 protsenti naistudengitest raseerisid bikiinipiirkonda.

Mitte ainult partneri meeleheaks, vaid ka selleks, et saunas, rannas või ühises duširuumis hoolitsetud välja näha.

Ideaalsed häbememokad

Ideealkorral katavad välised häbememokad täielikult sisemised häbememokad. Paraku ei vasta aga palju naised sellele standardile.

Probleem ei puuduta vaid vanemaid naisi, kel aastatega sisemised häbememokad mingil põhjusel suurenenud on.

«Isegi 20-aastased kannatavad selle probleemi pärast. Nii nagu on geneetiliselt paika pandud rinnasuurus, on ka kõigile naistele looduse poolt erinevad häbememokad antud,» selgitas kirurg Nestor Torio-Padron.

Kõige rohkem tahetakse häbememokki väiksemaks opereerida lasta, mis võib kuni 3000 eurot maksma minna. Kõik ei tee seda vaid ilu pärast.

Lõikust soovitatakse ka neile, kelle häbememokad vahekorra, istumise, ratsutamise või jalgrattasõidu ajal valu teevad.

Operatsiooni peetakse turvaliseks. Väga harva esineb komplikatsioone, näiteks kestvaid valusid.

Vähem soovitakse suuremaid väliseid häbememokki. See operatsioon võetakse näiteks naistel ette, kelle välised häbememokad on aastatega väiksemaks jäänud.

Arst süstib neisse istmikult või kõhult pärinevat rasva või hüaluroonhapet. Operatsiooni maksumus jääb 1000 euro kanti.

Rasvavaba häbemekink

Naised, kes kannatavad ülekaalu all, soovivad tihti ka häbemekingult rasva eemaldada. Kirurgi Torio-Padroni sõnul ei saa sellest piirkonnast rasvast lahti ei dieeti pidades  ega trenni tehes.

Tema sõnul ei aitavat ka rasvaimu, probleem tuleks kirurgilisel teel lahendada. Operatsiooniks on vajalik täisnarkoos.

Esimestel nädalatel pärast lõikust on vaja kompressisidemega ringi käia, komplikatsioonide teke oht on üldiselt väike. Maksma läheb häbemekingu korrigeerimine umbes 3000 eurot.

Pingul vagiina

Sünnitamine ja kaalukõikumised võivad oluliselt tupe elastust muuta, mis mõnedel juhtudel sugulise vahekorra keeruliseks teevad. Üheks võimaluseks on vagiinasse rasva süstida, et see kitseneks.

Teise moodusena lõigatakse tupekoest riba, millega tupp pingule tõmmatakse.

Võimalikud komplikatsioonid on veritsemine, valud ja tursed. Alles pärast kuute-kaheksat nädalat pärast operatsiooni võib naine seksida või sporti harrastada. Lõikus maksab 1500 kuni 4000 eurot.

Suurem G-punkt

G-punkt peaks asuma tupeseinas kusitist tagapool. Salajase G-punkti avastas Saksamaa günekoloog Ernst Gräfenberg (1881-1957), kelle sõnul aitab selle punktikese stimuleerimine orgasmi jõuda.

Seksuaalelu intensiivsemaks muutmiseks pakutakse jällegi süste. Süstimiseks kasutatakse kehas leiduvat rasva või hüaluroonhapet. «See ei lahenda orgasmiprobleeme,» hoiatas kirurg Nestor Torio-Padron.

Pole olemas paikapidavaid teaduslikke tõendeid selle kohta, et G-punkti süstimisega mingit efekti seksuaalelu paranemises märgata on. Ka pole üksmeelele jõutud, kas kõigil naistel G-punkt üldse olemas on.

Nendel põhjustel keelduvad enamikud professionaalsed arstid selle punkti korrigeerimisest.

Kliitori korrektuur

Kliitoril on sarnane ülesehitus nagu peenisel – see on täis tundlikke närvilõpmeid. Ka kliitoril on eesnahk, mis teda kaitseb.

Paljud naised pöörduvad kirurgide poole palvega, et need kliitorit korrigeeriks. Nad loodavad, et kliitori korrigeerimine aitab neil paremini orgasmi kogeda. Reaaluses täidetakse see palve haruharva.

Operatsiooni nurjumisel võivad olla jäädavad kahjustused: kliitor võib kaotada täielikult tundlikkuse.

Neitsinaha taastamine

Araabiamaades ja Ladina-Ameerikas jälgitakse rangelt, et naine on abiellumisel neitsi. Vastasel korral jäetakse pulmad ära ja naisterahvas langeb igavese häbi ohvriks.

Tänapäeval pakutakse ka neitsinaha taastamist. Arst lõikab tupeseinast väikse lõigu ja kinnitab selle tupeava külge.

Operatsioon viiakse ambulatoorselt läbi ja kestab umbes tund aega. Kolme nädala pärast pidavat lisatud nahk nagu ehtne hümeen välja nägema.

Esimese vahekorra ajal purustub see ja jätab endast verd maha. Operatsiooni maksumus jääb 2000 euro kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles