Piret Laurimaa: ootamine lisab asjadele väärtust ja vürtsi

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Laurimaa.
Piret Laurimaa. Foto: SCANPIX

Pärnu Endla teatri näitleja Piret Laurimaa (39) on aru saanud, et kõigel siin ilmas on oma aeg ning seejuures tuleb osata oodata - või osata loobuda. «Tegelikult ma vihkan ootamist ja sellepärast on mulle kõrgemalt poolt saadetud palju ootamisi,» ütles ta ajakirjale Eesti Naine antud intervjuus.

«Näiteks jõudsin teatrisse mitte teatrikooli, vaid teise kooli ja rollide kaudu, ringiga. Ootasin oma õigeid rolle teatris pea kümme aastat. Asi ei olnud selles, et mulle poleks õigeid rolle usaldatud, vaid ma ei olnud ise valmis neid veel mängima. Ka oma tütrekest ootasin päris kaua. Kujutasin ette, kuidas ta pilve peal itsitab ja mõtleb: oota-oota, siis oskad kingitusest rohkem lugu pidada. Ootamine lisab asjadele väärtust ja vürtsi. Ikka ringiga, mitte otse,» rääkis Piret.

Tänapäeva inimeste peamiseks puuduseks loeb naine seda, et inimesed ei oska üksi olla, kuigi ennast saab tundma õppida ainult sügavalt üksi olles. «Elatakse ära pikk elu, uskudes teiste ütlemisi ja sõltudes üksteisest. See on nagu pidev orjus. Ja kõik tuleb hirmust üksiolemise ees,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles