Lugeja kirjutab: ma olen flirtimismasin

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Ma olen flirtmachine. Isegi mu sõbrannad imestavad, kuidas ma küll suudan endale nii palju mehi sabasse riputada. Ka ise imestan, sest ma ei ole ju pikajalgne sihvakas ja piltilus neiu, kuid midagi minus ilmselt töötab, kirjutab lugeja Monika (nimi muudetud).

Viimase pikaajalise suhte lõpus hakkasin ma tundma piinavat isu teiste meeste tähelepanu järele. Käisime sõbrannadega väljas ja flirtisime kõik (nemad olid vallalised) meestega, kelle tähelepanu alla me vähegi sattusime. Oli lõbus. Kuni ma taipasin, et flirtimisest püsisuhte kõrval on saamas ebareaalne maailm.

Ma pidasin endaga maha pikki nädalaid vestlusi selle üle ning väljas käies üritasin end senisest enam vaos hoida, endal ju mees kodus. Hammas oli aga juba verele saadud...

Tagantjärele mõeldes ei saanud ma koduseinte vahel piisavalt sellist tähelepanu, mis oleks mu enesekindlust tõstnud. Olin selles suhtes üleüldse veidi ebakindel, kuna ta suhtles paljude sõbrannadega. Nii tundus lihtsam enda ego mujal tõsta.

Praegu on mul käsil uus suhe, mis on siiani kestnud küll lühikest aega, kuid mille vundament on hoopis teine kui mu kõikide teiste suhete algused - see on tunduvalt tugevam. Muidugi lisab asjale kindlust ka see, et me tunneme juba päris mitu aastat, kuid leidsime teineteist vaid mõni kuu tagasi.

Naisena vajan ma väga palju tähelepanu ja seda just suhte alguses, et kindlustada pinnas, millel kõnnitakse. Mul ei teki vajadust kellegi teise tähelepanu köitmiseks või kelleltki teiselt komplimentide saamiseks, rääkimata flirtimisest ja seksist. Ma saan seda kõike mehelt, kes pärast mõnekuulist suhet pidi astuma sõjaväkke.

Ma imestan ka ise, et mina, kes ma naudin meeste üleküllastuvat tähelepanu, piirdun vaid ühe mehe tähelepanuga ja temagi ei saa asjaolude tõttu seda mulle pidevalt jagada. Ometi tema sõnadest piisab täielikult.

Arvan, et flirt püsisuhte ajal tõstab küll naise enesekindlust, kuid võib õõnestada suhet, kuna kodust saadud tähelepanu tuleb ilmselgelt teistsuguselt tasandilt ja suhte faasist. Hindan seda, kui naine suudab pärast süütut võõraste meestega flirtimist minna koju oma mehe juurde ja tunda ennast veel julgema ning uhkemana kui enne seda.

Teisalt arvan, et flirtimine on vaid tugevate naiste ja tugevate suhete pärusmaa. Kui naine on suhtes ebakindel ja saab kindlust flirdist, ei pruugi ta enam näha olemasoleva suhte väärtust. Kui naine vajab tähelepanu, peab mees suutma talle seda pakkuda (muidugi ratsionaalsetes piirides ning seda peab mõistma ka naine).

Mis sorti tähelepanust piisab suhte värskena ja samas tugevana hoidmisest?

* * *

Kirjuta ja võida auhindu! Hea lugeja, kui Sul on mõnel põneval teemal mõtteid, mida soovid teistega jagada, või on jutustada oma lugu, siis ootame seda aadressil naine@postimees.ee. Kirjutajaid premeerime erinevate iluauhindadega. Monika auhinnaks on Avoni parfüümvesi Little Black Dress (50 ml).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles