Helsingis tuleb provokatiivselt riietuvate naiste marss

Evelyn Kaldoja
, Panevėžys–Tallinn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dekoltee juulis Lõuna-Korea pealinnas Soulis peetud SlutWalkilt.
Dekoltee juulis Lõuna-Korea pealinnas Soulis peetud SlutWalkilt. Foto: SCANPIX

SlutWalk ehk otsetõlkes libumarss, kus naised tulevad tänavale protestima arvamuse vastu, justkui võiks teatud riietust võtta õigustusena selle kandja vastu korraldatud seksuaalrünnakule, jõuab tuleval nädalal Helsingisse, kirjutab uudistevõrk YLE.


SlutWalkide idee sai alguse tänavu aprillis Kanadast Toronto linnast, kus üks politseinik kuulutas, et naised ei tohiks riietuda kui libud, kui nad ei taha langeda seksuaalkuriteo ohvriks. Pärast seda on provokatiivsetes riietes naised tulnud tänavatele oma õiguse eest provokatiivselt riietuda marssima mitmel pool üle maailma.

Helsingi SlutWalk toimub ülehomme. «Tõenäoliselt ei julgeks keegi öelda, et see oli su oma süü, et sa kandsid miniseelikut,» märkis selle korraldaja Laura Hallikas. «Kui on õhkkond, kus naised jagatakse korralikeks naisteks ja libudeks.»

Meeleavalduse korraldajate sõnul on sinna teretulnud nii mehed kui naised. Korraldajate sõnul on tegu turvalise kohaga neile, kes soovivad riietuda provokatiivselt, kuid samas võivad osalejad soovi korral kanda ka teksasid ja dressipluuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles