Toidu odavnemine jõuab Eestisse alles mitme kuu pärast

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindade langemine maailmaturul toob kaasa toidu odavnemise ka Eesti kauplustes.
Hindade langemine maailmaturul toob kaasa toidu odavnemise ka Eesti kauplustes. Foto: Ove Maidla

Kuigi toiduainete hinnad maailmaturul on kevadsuvise rekordtasemega võrreldes üle 50 protsendi langenud, tuleb eestlastel toidu odavnemist poes oodata veel kuid.

«See hinnalangus jõuab meile ilmselt väikese nihkega ja on paljuski kinni hulgifirmade ja tootjate hinnas,» ütles ASi Prisma Peremarket kommunikatsioonijuht Kadri Lainas Äripäevale.

Hiljutine piimatoodete hinnalangus jõudis Eesti turule paarikuuse viivitusega. Teravilja hinna puhul - mis on toormebörsil märtsikuu tipptasemega võrreldes langenud ligi 60 protsenti - võib see aeg Lainase sõnul isegi pikem olla, kuna seal on tootjate laovarud suuremad.

Kui suurel määral maailmaturu hindade järsk langemine Eesti poekettide hinnasiltidel ja ostjate rahakottides väljendub, ei tahtnud Lainas ennustama hakata.

«Kuna vahel on palju lülisid - nii tooraine tootjad, toote tootjad, tarnijad -, on lõpphinda raske prognoosida. Aga praeguses situatsioonis lähevad kõik võimalikult ruttu hinnalangusega kaasa,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles