Kuus üllatavat viisi seksiisu tõstmiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõike seda oled varem kuulnud (ja proovinud): kugista alla hunnik austreid, vaata erootikafilme, kingi endale ja kallimale massaaž...

Isegi kui tavapärased meetodid iha üles kruttimiseks sinu puhul töötavad, väsivad need varem või hiljem – ja siis ei pruugi need enam mõjuda, kirjutati CNNi terviseküljel.

Õnneks on teadus jaganud veel mõningaid nippe, kuidas libiidot tõsta.

Adrenaliin

Romantilise jalutuskäigu asemel rannas läbige näiteks surfikoolitus. Väljaandes Archives of Sexual Behavior avaldatud uuringu kohaselt tunduvad mehed ja naised pärast adrenaliini vallandavat situatsiooni üksteisele ihaldusväärsemad.

Uuringu eestvedaja Cindy Meston selgitas, et põnev olukord paneb südame taguma ja aktiveerib närvisüsteemi, mis juhtub ka seksuaalse erutuse korral. Kuid pea meeles energiat ka hilisemaks tegevuseks säästa.

Punane vein

Romantiline õhtusöök? Telli pokaal punast veini: igapäevaselt klaasi punast veini joonud naiste sugutung oli kõrgem, kui naistel, kes aeg-ajalt suvalist alkohoolset jooki rüüpasid või karsklased olid, selgus ajakirjas Journal of Sexual Medicine ilmunud uuringust.

Uuringu juhtautor Nicola Mondaini soovitab piirduda ühe klaasi veiniga, kuna sellest rohkem joomine võib libiidole hävitavalt mõjuda.

Jooga

Jooga ei aita vaid painduvust parandada, vaid võib ka iha kasvatada, näitas uuring ajakirjas Journal of Sex and Marital Therapy. Jooga abil õpid enda keha tundma, mis omakorda aitab sul enda seksuaalsusega kontakti saada.

Kuigi uuring hõlmas valdavalt naisi, kelle seksuaalelus probleemid esinesid, tuleb töö autori Lori Brotto sõnul jooga kasuks igaühele.

Puudutused

San Diego Alvarado haigla seksuaalkliiniku juhataja Irwin Goldsteini väitel vabaneb hormooni nimega oksütoksiin, kui partnerit kas või õrnalt puudutad. Oksütoksiin võib nimelt suurendada lähedust ja erutust. Nipp seisneb aga spontaansuses, nii et vali kallima krabamiseks ootamatu hetk.

Punane värv

Rochesteri ülikooli uuringus leiti, et mees, kes kannab punast, tekitab naises iha. Uuringu juhtautor, psühholoogiaprofessor Andrew J. Elliot selgitas, et punane on märk seisusest ja võimust ning erutab naisi. Niisiis õhuta teda kohtingul punast kandma.

Mehe lõhn

Mehe higi lõhn suurendab stressihormooni kortisooli taset sinu organismis, mis võib omakorda tõsta erutust, näitas väljaandes Journal of Neuroscience avaldatud uuring. Tee koos mehega sporti või hoia lihtsalt tema lähedusse, kui ta trennist naaseb. Seejärel suunduge üheskoos duši alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles