Kuidas tervislikult puhata?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selle asemel, et puhkuse ajal tervislikest eluviisidest puhata, kasuta puhkust hoopis tervislike eluviiside praktiseerimiseks, soovitati portaalis bioneer.ee.

Avasta enda jaoks midagi uut: sihtkohta valides eelista neid puhkekohti, mis pakuvad võimalusi matkamiseks, golfi või tennise mängimiseks, veespordi harrastamiseks, suusatamiseks või mõne muu aktiivse tegevuse harrastamiseks.

Ümbruskonna paremaks nägemiseks tasub kaaluda jalgrataste rentimist. Reisikotti võiks mahtuda ka sammumeeter, et pidada täpset arvet mitu sammu kulus vaatamisväärsuste, muuseumide, lõbustusparkide ning kaubamajade külastamiseks, võrrelduna rannas või pargis astutud sammudega.

Otsi maitseelamusi: puhkus ei tohi olla vabandus ülesöömiseks, vaid aeg maitseelamusteks ning toidu nautimiseks. Loobu oma tavapärasest menüüst, sest puhkus pakub suurepärast võimalust uute maitsete ning toitudega tutvumiseks.

Kui sa kavatsed pidevalt väljas söömas käia, siis on mõistlik leida balanss kergete ja raskete einete vahel. Pista taskusse tervislik snäkk, sest nälg võib tulla ootamatult ning nii ei pea sa selle peletamiseks kiirtoidurestorani ruttama või müügiautomaati kasutama.

Vaim värskeks: rannas või värskes õhus on sobiv teha hingamis- ja lõdvestusharjutusi, mediteerida, harrastada joogat või tai chid. Hellita oma keha massaažiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles