Osaleja ankeet: Illi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Minu imelise elu» Illi
«Minu imelise elu» Illi Foto: Kanal 11

Proua Illi on värvikas ja sooja südamega vanaproua, kelle elu on olnud sama kirju kui erimustriline lapitekk. Tema isa oli Eesti Vabariigi ohvitser, kelle ameti tõttu Illi perekond Venemaale küüditati. Pisike tüdruk pidi viis aastat kannatama sealset meeletult rasket elu ning ebainimlikke tingimusi.

Kui lõpuks noor tüdruk vabanenuna rongiga kodumaale tagasi sõitis, siis ei osanud ta arvatagi, et sellega tema kannatustel veel lõppu pole. Mõned aastad sai tüdruk kodumaal koolis käia, kui ta arreteeriti, süüdistatuna Venemaalt põgenemises.

Noor neiu pidi kannatama nii Patarei vangla õudusi kui kaugemate kongide piinu. Vangistus lõppes kolm aastat kestnud jõhkra töölaagriga Siberis. Kuid ka siis ei tohtinud naine erinevatel põhjustel kohe kodumaale naasta... Kokku elas proua Illi Vene keskkonnas 15 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles