Tee maasikaparfeed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merrit Kiho

Kodurestorani MerMer perenaine Merrit Kiho katsetas jäist maiust parfeed. Katsejänesteks olnud külalised kiitsid!

Parfait, maakeeli parfee, on pooljäätis, mida valmistatakse rikkaliku vahukoorega. Erinevalt teistest kodustes jääkappides tehtud jäätistest ei vaja ta aeg-ajalt segamist, vaid vaikset omaette külmumist.

Prantsuse keeles tähendab sõna parfait perfektset. Kui aus olla, siis sügavkülmunud ja seejärel veidi sulanud maius nägi välja küll kõike muud kui perfektne. Pigem kui daam, kes oma lopsakusi ei häbene ja nende voogamist imetlemata ei jäta. Maasikate asemel võib kasutada ka vaarikaid või muid marju. Need, kes vaarikaseemneid ei armasta, püreerigu vaarikad hakkimise asemel läbi sõela.

10 portsu

Koostis:

•    300 g peeneks hakitud maasikaid
•    150 g itaaliapärast munavalge ja suhkrusiirupi segu
•    350 g kergelt vahustatud vahukoort

Itaaliapäraseks munavalge ja suhkrusiirupi seguks:

•    150 g suhkrut
•    50 g vett
•    3 munavalget
•    15 g suhkrut

Keeda suhkur ja vesi umbes 125 kraadini, alanda kuumust ja vispelda segu 110 kraadil, kuni suhkur on täielikult sulanud. Mikserda munavalge ja vähene suhkur tugevaks vahuks. Pane mikser madalamale võimsusele ja nirista tasaselt keev suhkrusegu munavalgesse.

Mikserda segu mõned minutid tugeval võimsusel ja siis madalatel tuuridel, kuni see muutub jahedaks. Sega peenestatud maasikad munavalgesegusse. Vispelda vahukoor poolvedelaks, lisa ülejäänud segule ja pane vormidesse. Hoia umbes kolm tundi sügavkülmas.

Enne serveerimist hoia vorme viis minutit soojas, siis on lihtsam neid taldrikule saada. Kaunista melissilehe, maasika või muu ilusaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles