«Minu imeline elu»: Katharina sai rutiini tõttu nõgestõve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Minu imelise elu» Katharina
«Minu imelise elu» Katharina Foto: Kanal 11

Tänapäeva stressirohke elutempo paneb paljusid igatsema rahu ja turvatunnet, mida pakub ka rutiin. Kõigile see ei sobi, kuid mõne inimese elule annab raamistiku. Nii ka kahe «Minu imelise elu» tegelase puhul, kes saate kolmapäevases osas jagasid oma vaadet rutiinile.

Katharina (21) kõik päevad nägid eelmisel aastal neli-viis kuud järjest välja ühesugused: hommikul tööle, siis kooli ja õhtul autokooli või trenni. Seda, kuni rutiinist tekkis stress, mis omakorda nõgestõvega päädis.

«Nõgestõbi lööbki välja, kui on stress ja ülepinge,» teab neiu nüüd. Rutiini korral püüab Katharina oma tervist hoida puhates. Terve laupäeva magada ei ole tema jaoks probleem.

Küll aga võib stressirohke periood tekitada konflikte lähedastega. «Ma olen selline, et kui mul on ülepinge, siis ma võin olla totaalne bitch ka oma kõige kallimate inimeste suhtes,» möönis neiu. Isegi kui Katharina tahaks sel ajal suhelda, püüab ta kontakte vältida: «Ma tunnen, et ma ei suuda kedagi endale lähedale lasta, sest ma tean, et võin mõne suhte niimoodi kihva keerata, jälle kellelegi halvasti öelda.»

Samas ei soovi Katharina vähemaktiivset elu: «Rutiin on kindlasti vajalik, ma ei kujutaks ette, kui istuksin kodus käed rüpes. See on kahe otsaga asi: mulle meeldib, et mul on nii palju asju, aga mingitel hetkedel see kasvab kõik üle pea.»

Mariannagi (23) sättis keskkooli ajal oma elu ajakava järgi paika ja seni on ta nautinud kindlat rutiini. Tema päevaplaanis on omal kohal töö, tikkimine, jalgpall ja teleri vaatamine. Neiu sõnul olekski ta hea meelega omaette, et vältida emotsionaalsete sideme tekkimist teistega.

«Ma istusin siin kodus, olin omas kindluses, kus keegi kunagi ei saa mulle haiget teha,» rääkis ta. Hiljuti saabus naise ellu aga uus tunne ja värske suhe on tema rutiini segi paisanud. Naljaga pooleks sõnas ta, et mees rikkus ta rahu. «Nüüd on nii palju seiklusi,» tõdes Marianna, teadmata, kas rõõmustada või kurvastada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles