Kas abieluõnn sõltub kehamassiindeksist?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased on kindlaks teinud, et madalama kehamassiindeksiga (Body-Mass-Index) naised on õnnelikumas abielus kui nende kogukamad suguõed, vahendab Frauenzimmer.de. Oluline on seejuures, et naine oma abikaasast vähem kaaluks.

Victoria Beckham, Heidi Klum, Penelope Cruz – kõik õnnelikult abielus olevad naised on saledamad kui nende kaasad. Kas tõesti peitub selles õnneliku abielu retsept? Tänu nende trimmis tagumikule ja lamedale kõhule?

Tennessee ülikooli teadlased võtsid 169 abielupaari luubi alla. Katsealused olid kuni 35-aastased ja nende suhet jälgiti neli aastat.

Avastati, et eelkõige need mehed, kelle naine nendest saledam oli, olid õnnelikus ja kestvas suhtes. Ja ka naised ise, kel madal kehamassiindeks (KMI) oli, olid nelja aasta pärast endiselt õnnelikus abielus. Kas vana tõde, et meestele meeldivad kurvikad naised, ei kehti enam?

Ükskõik kas paks või peenike, madal KMI on oluline

Kehamassiindeksi leidmiseks jagatakse kehakaal pikkuse ruuduga. See meetod ei sobi alla 20-aastastele ega üle 65-aastaste inimeste KMIi määramiseks. Samuti mitte rasedatele ja sportlastele. Normaalkaalu vahemik on 19-25.

Tennessee ülikooli teadlased väidavad, et selleks, et õnnelikult abielus olla, ei pea naispool riideid suuruses 36 kandma, vaid lihtsalt mehest kõhnem olema. Näiteks kui mees meenutab oma kehalt Gerard Depardieu'd, ei pea tema kaasa sugugi mitte sama peenike olema kui modell Miranda Kerr.

Üks uurimuse autoritest Andrea Meltzer selgitas: «Iga naine, ükskõik, palju ta ka siis ei kaaluks, saab talle sobiva partneriga õnnelikus suhtes olla.» Sobivuse all on ilmselt mõeldud kehaparameetreid. Ahaa, siis on ka see loogiline, et Jennifer Lopezi ja Marc Anthony abielu karidele jooksis – Lopezi tagumik oli järelikult Anthony jaoks liiga suur.

Reegel kinnitab erandit: kõige kuulsam Bondi näitleja Pierce Brosnan on alates 1994. aastast endast suurema kaaluga austraalia ajakirjaniku Keely Shaye Smithiga õnnelikus abielus. Muidu on Hollywoodis märgata, et isegi naised, kes oma kurvide üle uhked olid, üha saledamaks jäävad. Näiteks pluss-suuruses modell Sophie Dahl on nüüd sama sale kui tema muusikust kaasa Jamie Cullum. Laulja Jennifer Hudson võttis koguni 36 kilogrammi alla!

Ja meie veel mõtlesime, et need ajad, mil naine end mehe pärast näljutama pidi, on möödas. Ekspertide sõnul saab naine, omamata ideaalkaalu, mehe ka teistmoodi õnnelikuks teha: meestel on vaja end võimukana tunda. Järgmine kord, kui meespool näiteks WC-poti korda teeb, kiida teda taevani, ehk siis kestabki abielu igavesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles