Angeelika Kang: kohviku pidamine on andnud tõelise elukooli

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angeelika Kang küpsetamas oma kohvikus More.
Angeelika Kang küpsetamas oma kohvikus More. Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Angeelika Kang kaalus kaua, enne kui asus oma unistuse kallale avada oma kohvik. Pool aastat Viru keskuses avatud olnud kohvik More on andnud talle tõelise elukooli, võib lugeda ajakirja Pulss juuni/juulinumbrist.

Kohviku on Angeelika Kang loonud naistele nagu ta ise - neile, kes armastavad head kohvi ja kooki. Kuid kohviku pidamine ei tähenda vaid hõrke kooke ja tänu käsitööle saavutatud imepäraseid maitseid. Vajadusel tuleb ise nii küpsetada kui ka personali leida, et kõik toimiks nii, nagu peab.

Angeelikale, kes seni harjunud rohkem nii-öelda üksiku hundina toimetama, on kollektiiviga suhtlemine paras väljakutse. «On ilusaid päevi, kui kõik sujub: tähtede seis on hea ja tainas kerkib. Ja on päevi, kus kliendid kiruvad kohvi, Pavlova ei tule välja ja endal pole õiget tuju ega särtsu,» jutustas ta intervjuus Tiina Kruusile.

Kui mõni päev tundub ka kõik allamäge minevat, siis on just kliendi hea sõna see, mis teeb päeva kordaläinuks. Ehkki kohvikuäriga pole Angeelika arvates võimalik rikkaks saada, on tal mõttes juba uus idee - kodukohvik Kadriorus, «selline, kuhu tullakse naabermajast unisena värske saia järele».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles