«Minu imeline elu»: Külli eelistas lapsendamist kunstlikule viljastamisele

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Minu imelise elu» Külli
«Minu imelise elu» Külli Foto: Kanal 11/Postimees.ee

Laste saamine ja kasvatamine on teema, mis võib peredes põhjustada mitmeid vastakaid seisukohti. Kanal 11 tõsielusaate «Minu imeline elu» tänases episoodis jutustasid naised oma keerukast teest igatsetud lapseni ja sellest, kuidas see paarisuhet mõjutas.

Tervisenõustaja Külli (46) on oma lugu jutustades veendunud, et lapsed valivad oma vanemad ise. «Kuidas iganes nad valivad, aga valivad,» ütleb ta. Külli oli juba pea kümme aastat mehega koos elanud, pühendudes hariduse omandamisele ja tööle. Otsust laps siis saada pärssis ka asjaolu, et ta ei olnud mehega veel abielus.

Kui hiljem aga olid erinevad takistused teelt kõrvaldatud, ei õnnestunud paaril last saada. Prooviti teadlikult kuus-seitse aastat, enne kui Külli otsustas kaaluda teisi võimalusi emaks saamiseks.

Pärast dr Sõritsa kliinikus Tartus konsultatsioonil käimist Tallinna tagasi sõites oli Külli terve tee mõtlik ja teatas ühel hetkel: «Ei, see kunstlik viljastamine jääb minu poolt ära. Ma investeerin selle raha, mis ma peaksin maksma kunstliku viljastamise eest, sellesse lapsesse, kes on juba sündinud!»

Ta leidis, et kui loodus ei toeta ise lapseootele jäämist, siis pole mõtet ka vägisi midagi teha. Tema sisehääl kinnitas, et otsus on igati õige. Üheksa kuud täitis Külli erinevaid pabereid, et tõestada enda sobivust lapsendajana.

Ühel suvisel päeval, kui ta oli teel tööle, otsustas ta ringi keerata ja sõitis pealtnäha täiesti suvalises suunas, jõudes ühel hetkel lastekoduni. Talle toodi sülle üks beebidest, üks pisike tüdruk. Tagantjärele on ta isegi üllatunud sellest, kuidas valik toimus, sest beebisid oli tervelt tosin.

Sellele samale pisitüdrukule lubas ta pühapäeva õhtul, et tulevad mehega esmaspäeva hommikul kell 10 järele, kuid hilinesid tunnikese. Laps oli ema-isa oodates keeranud näo ukse poole ja oodanud ja oodanud, kuni ära väsinud ja magama jäänud.

Külli teadis, et ühel päeval peab ta tütrele tema loo ära rääkima. Ta valmistas tüdrukut ette, et on üks kurva alguse, kuid õnneliku lõpuga lugu. Kui aeg oli käes ja lugu räägitud, ütles Külli tütar, et armastab ema väga. Korra on tütar siiski küsinud ka seda, et kas Külli aitaks tal oma bioloogilist ema otsida ja Külli on talle seda lubanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles