Noor mees arvab: SMSi eelistavad kinnisema loomuga inimesed

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vahel on raske otsustada, kas saata mõnele sõbrale või tuttavale SMS või helistada. Palusime noorpoliitikul Kaidol (23) antud teemal arvamust avaldada.

Kaido jaoks on kõige mugavam suhtlemisviis inimesega näost-näkku rääkimine. Kui aga see võimalus puudub, siis eelistab mees nii sõprade kui kolleegide ringis sõnumineerimisele helistamist, sest see on kiirem, konkreetsem ja mugavam info edastamise moodus. SMSi trükkimine on tema sõnul juba iseenesest tülikas ja võtab suhteliselt kaua aega.

«Loomulikult tuleb teatud olukordades SMSe saata. Näiteks, kui olen kuskil koosolekul, siis on viisakas, et vastan helistajale SMSi teel, et praegu ei saa rääkida.» Ka õnne soovimiseks oleks mõistlik sõnum saata.

Noormees arvab, et sõnumineerimist eelistavad kindlasti kinnisema loomuga inimesed ja need, kes kardavad esimest sammu teha. Seda näiteks meeldiva inimese väljakutsumisel. «Mõnikord on hea see esimene n-ö suhtlemisklõks just sõnumi teel ära teha. Lõpuks taandub ju suhtlus ikka helistamisele.»

«Mulle on jäänud mulje, et naised saadavad rohkem SMSe kui mehed. Miks? Seda ma ei tea. Võib-olla osad pelgavad helistada. Aga toreda õhtu eest tänamiseks passib üks SMS küll hästi.»

«Ja iseenesestmõistetavalt oleneb see ka generatsioonist, kas inimene saadab tihedamini SMSe või valib helistamise. Kui mu 55-aastasel isal on vaja sõnum saata, siis ma siiamaani aitan teda mõnikord selle toimingu puhul,» nentis Kaido.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles