Kertu Jukkum: maraton kui tõeline õndsus

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertu Jukkum
Kertu Jukkum Foto: Ajakiri Start/erakogu

Raadio- ja telesaatejuht Kertu Jukkum (26), kes hiljuti oma esimese maratoni läbis, seab endale aina uusi eesmärke ja on innustavaks eeskujuks oma tuhandele igapäevasele blogilugejale, kirjutab ajakiri Tervis Pluss.

Kuigi Kertu kasvas sportlikus perekonnas, ta ema oli kehalise kasvatuse õpetaja ning isa treener, jõudis naine ise spordini alles täiskasvanuna. Aastal 2010 tuli pakkumine osaleda Tristar Estonia 2010 võistlusel ja Kertu haaras võimalusest ilma pikema kaalumiseta kinni.

Triatloniks valmistumine ei läinud raadiotähe sõnul mitte alati lepase reega. «Väga raske oli end õigele lainele lülitada, käia korralikult trennis, arvestada sellega, et tuleb hästi välja magada, toituda hoopis teistmoodi. Olin pidevalt haige, kukkusin rattaga neli korda, neist kahel korral käisin kiirabis, tagajärjeks randmenihastus, marrastused ja sinikad.»

Neiu sõnul oli triatloni läbimine ise üks toredamaid päevi tema elus ning pärast seda tuli ka uus eesmärk - läbida Stockholmi maraton. Kertu treenis kolm kuud järjest treener Margus Pirksaare käe all ja enne maratoni oli ta kõige rohkem 23 kilomeetrit läbinud.

Kertu hinnangul oli maratoni läbimine tõeline õndsus. «Ma arvan, et kui maraton oleks vaid väga lihtne jooksmine, siis poleks võimalik lõpus ka seda õndsust kogeda: ma olen tõeline kangelane, ma sain hakkama!» rääkis Kertu, kes osaleb sügisel Tallinna maratonil ja unistab ka mõne mäe vallutamisest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles