Mehed vajavad kaisutusi, naised hindavad seksi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kulunud ütlus, et naised tahavad alati kaisutada, on väidetavalt müüt. Kinsey instituudi uuringus leiti nimelt, et suudlemine ja embamine olid olulisemad meeste õnnele.

Uuring hõlmas viiest riigist pärit 1009 heteroseksuaalset paari, kus partnerid olid keskealised või vanemad ja pikas püsisuhtes olnud (keskmiselt 25 aastat), vahendas Time.com.

Osalejatel paluti täita küsimustik, milles päriti suhtega rahulolu ja sekselu kohta. Sellest selgus mõnigi üllatav tõsiasi: näiteks olid mehed, kes sageli enda kaaslasega suudlesid ja kaisutasid, umbes kolm korda õnnelikumad kui mehed, kelle suhtesse kuulus vähe õrnusi. Samas naiste puhul ei mänginud hellused suhtega rahulolus erilist rolli.

Seksuaalselt rahuldatud olid suurema tõenäosusega siiski nii mehed ja naised, kelle suhtesse kuulus palju puudutusi, suudlusi, kallistusi ning ka seksi. Naiste puhul muutus seks aja jooksul aina paremaks: seks pakkus neile märkimisväärselt rohkem naudingut, kui suhe oli kestnud vähemalt viisteist aastat.

Nii mehed kui naised tundsid end suhtes seda õnnelikumana, mida kauem oli paarina koos püsitud. Kuid, vastupidiselt stereotüübile, olid suhtega rahul pigem mehed, samas kui rohkem naisi oli rahul seksiga.

Üleüldise rahulolu võtmeelemendid olid naiste puhul suhte kestvus ja iseenda seksuaalne võimekus. Meeste õnnes mängis rolli rohkem tegureid: pikem suhe, hea tervis, seksuaalne võimekus ja seksuaalselt rahuldatud partner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles