Arvamus: mees võiks olla parem ja targem kui naine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui määrav on Eesti naiste jaoks partneri haridustase ning kas ka väheharitud meestel on kohalike neidudega mingit lootust? Naine24'le avaldas oma arvamuse 23-aastane Kati, kes ei pea vastassoo puhul atraktiivseks mitte kõrgharidust, vaid üldintelligentsi, mida ükski diplom paraku ei tõesta.

«Ma arvan, et haridus ei mängi rolli, kui inimene suudab ise mõelda, olla loogiline. Kui sul paberit ei ole, aga tegelikult oled tark, siis vahet ei ole,» ütleb bakalaureusekraadiga Kati, kelle arvates võib diplomi saada ka inimene, kes end ülikoolist nö läbi on vedanud.

«Kui ta tark on, siis tal peaks juba siuke töökoht ka olema, millega võiks peret ülal pidada. Tal ei pea ülihea töökoht olema, aga ta peab olema võimeline korralikku tööd tegema,» leiab neiu, et ka ametikoha järgi saab mehe haritust mingil määral hinnata.

Samas on Kati tuttav probleemiga, et paarisuhtes, kus partneritel on erinev haridustase, võib üks seda teisele ette heita. «Ma tean inimesi, kes elavad koos, kellel on lapsed ja siis aeg-ajalt naine ikkagi ütleb, et mul on see haridus, aga sul ei ole,» nendib ta.

Kuigi haridust tõestav paberitükk Katile väga ei loe, soovib ta siiski, et väljavalitu oskaks talle selgitada asju, mida tema ei tea. «Mees võiks ikkagi parem ja targem olla kui naine. Üldjuhul ikkagi mees peaks see olema, kes kaitseb ja hoolitseb,» arvab naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles