Arvamus: armastuse puhul loevad tunded, mitte diplomid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine24.ee'ga vestelnud riigiametnik Sille (25) arvab, et armastuses loevad tunded, mitte diplomid, kuid ideaalis võiks partnerid tema hinnangul võrdväärsed olla.

Ajakirjanik Alo Raun kirjutas laupäevases Postimehes Eesti meeste madalast haridustasemest, mis muu hulgas on sageli ka perekonna lagunemise allikaks. Ka Tartu ülikooli Eesti keele professor Martin Ehala on varem öelnud, et tervelt kolmandik kõrgharidusega naistest ei leia endale Eestist väärilist partnerit ehk sama haritud meest.

Sille, kes töötab hetkel riigiasutuses ja omandab töö kõrvalt magistrikraadi, tunnistas, et tema jaoks on kõrgharitud mehed atraktiivsemad kui madalama haridustasemega. Samas arvas ta, et haridus ei tähenda veel haritust ja armastuse puhul loevad ikka tunded, mitte diplomid. Kui tema elaks koos mehega, kellel on näiteks põhiharidus, utsitaks ta oma kallimat edasi õppima minema.

Sille ei usu, et põhjus, miks üha enam kõrgharitud naisi välismaa meestega abiellub, peituks eesti mehe madalas haridustasemes. «Mina ise isiklikult eelistan eesti mehi ja ma ei arva, et Eestist ei leia võrdväärset partnerit. Leiab küll, kui otsida ja tahta. See on pigem suhtumise küsimus. Haridusest enam loeb inimese iseloom, käitumine ja see, kuidas ta naist kohtleb. Ideaalis oleks partnerid võrdväärsed.»

Tema arvates valib üha rohkem Eesti naisi välismaa mehi, sest nende jaoks on meie mehed kinnise loomuga ja ei oska naist hoida, ei pööra neile piisavalt tähelepanu, näiteks on lõunamaa mehed altimad komplimente tegema.

«Jah, ma olen kuulnud, et paljud naised arvavad, et kõik edukad ja n-ö head mehed on ära võetud, ning alles on jäänud ainult luuserid või naistemehed, aga mina ei arva nii. Mu sõprade seas on hulk kenasid vallalisi mehi.»

Sille tõi vastukaaluks teistmoodi näite: «Minu tutvusringkonnas on paar noormeest, kes on valinud endale hoopis kõrgharitud välismaa naise, näiteks Hiinast või Singapurist. Nad on valmis Eesti naiste eeskujul välismaalastega abielluma.»

«Mis suunas Eesti mehed arenevad, sõltub osaliselt ka Eesti naistest. Nojah, päris padujoodikut või narkomaani ümber ei kasvata, aga välismaa mehe eelistamine ei tee olukorda paremaks. Ja kes garanteerib, et võõramaalane parem on? Me arvame küll, et teises riigis on muru rohelisem ja taevas sinisem, aga ka seal on luusereid. Pealegi saaks Eesti naine siis välismaalasega lapse ja Eesti mehe sugu kärbuks üldse. Paljud asjad saavad alguse kodust. Siinkohal on Eesti emadel suur roll oma Eesti poegade kasvatamisel ja suunamisel,» nentis Sille.

Hea lugeja, mida arvad Sina? Kas sarnane haridustase on suhtes määrav?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles