Retseptisoovitus: supersalat lehtkapsa, peedi ja kinoaga

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig tutvustab salatit, kuhu on supertervislikud asjad kokku pandud ja tulemus on tema kinnitusel lihtsalt vaimustav. 

Vaja läheb:

  • 30 g kinoad
  • 100 g lehtkapsast
  • 0,5 spl oliiviõli
  • 0,5 toorest peeti (triibuline on superilus)
  • 0,5 küpset avokaadot
  • 0,25 laimi mahl
  • Soola

Eelkuumuta ahi 150 kraadini.

Keeda kinoa vastavalt paki juhendile.

Rebi lehtkapsas väiksemateks tükkideks, rootsud jäta välja. Masseeri see õli ja veidikese soolaga korralikult läbi, säti ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta pöördõhu režiimil vahepeal lehekesi ümber pöörates umbes 15 minutit. Kindlasti piilu vahepeal ahju - krõpsud peavad minema krõbedaks, aga mitte pruunistuma.

Koori peet ning lõika nii õhukesteks viiludeks, kui vähegi suudad. Mina kasutasin selleks köögiviljakoorijat.

Avokaado lõika meelepärasteks tükkideks. Minule olid meele järgi näiteks väikesed kuulikesed.

Kui kinoa pehme ning soovitavalt ka pisut jahtunud või täitsa külm (äkki sa keetsid selle näiteks juba eile valmis?) ja krõpsud valmis, siis tõsta kogu kraam taldrikule kokku ning pigista üle laimimahlaga.

Ära kauaks seisma jäta, sest muidu muutuvad krõpsud pehmeks. Lehtkapsakrõpse soovitan kohe suurema koguse korraga valmis teha, sest need on üsna sõltuvust tekitavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles