Püsisuhe ühest ööst?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ehkki filmi «Võtaks vabalt» süžee, kus kaks voodisõpra teineteisesse armuvad, võib tunduda liialt ebareaalne, selgus ühest 321 paari hõlmanud Iowa ülikooli uuringust, et ligikaudu 17 protsenti tänapäeva paaridest on oma suhtele aluse pannud just nimelt üheöösuhtega, kirjutab juulikuu Cosmopolitan.
 

Uuringu juht Anthony Paik väidab, et sellised paarid on täpselt sama õnnelikud kui need, kes ootasid füüsilise kontaktiga kauem. Nii et kas peaksime oma kohtingureeglid nurka heitma ja kohe voodisse hüppama? Mitte ilmtingimata.

Üks põhjus, miks aina rohkem voodiseiklusi suheteni jõuab, on see, et eelarvamused seksi kohta on kadunud ning lisaks meestele võivad nüüd juhusuhteid pidada ka naised. Ühiskonna hukkamõistu puudumisel ei pea me pärast neid üksikuid öid teiste arvamust kartes pead valutama ja ka mehed ei välista üheöösuhte partnerit kohe oma tulevase kallimana.

Samuti on psühholoog Debbie Magidsi sõnul kasu sellest, et sidudes ennast romantiliselt, ilma et sul oleks ühtegi ootust enda või teise suhtes, käitud selle võrra rahulikumalt - juhusliku klapi tekkides ei muretse sa nii väga selle pärast, mida öelda või teha. Nii näeb su partner, milline sa tegelikult oled, ja võib sinusse just seetõttu armuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles