Mis riikides on naistel kõige ohtlikum elada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlastest koosnev rahvusvaheline meeskond tegi kindlaks, mis riike võib pidada naistele tõeliselt ohtlikuks.

Antud uuringu tulemuste järgi kuuluvad nimekirja esiviisikusse Afganistan, Kongo DV, Pakistan, India ja Somaalia, vahendas geniusbeauty.com.

Näiteks on 87 protsenti Afganistani naistest kirjaoskamatud ning igal üheteistkümnendal naissoo esindajal on suur tõenäosus sünnitusel surra. Lisaks on umbes 80 protsenti selle maa tüdrukutest abielus sunniviisiliselt.

Aafrikas asuv Kongo Demokraatlik Vabariik on antud nimekirjas teisel kohal seksuaalkuritegude rekordilise arvu tõttu – igal aastal langeb taolise vägivalla ohvriks üle 400 000 naise.

Nö aumõrvad, mis on igal aastal rohkem kui saja tuhande naise surma taga, asetavad Pakistani naiste jaoks kõige ohtlikema riikide loendis kolmandale kohale.

India on üsna kiiresti arenev riik, kuid prostitutsioon, inimkaubandus (peamiselt naistega) ning tüdruklaste tapmine on seal endiselt väga levinud. Eelmisel aastal jäi Indias kadunuks hinnanguliselt 50 miljonit tüdrukut.

Somaalia on kurikuulus vägistamisjuhtumite püsivalt suure numbri tõttu (ning arvud vaid kasvavad), rasedatele naistele pole kättesaadav korralik arstiabi ning naiste tervist ohustavad veel mitmed teised tegurid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles