Ly Ranne lesk: arstid ei näinud ühe haiguse kõrval teist haigust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Sersant.
Raivo Sersant. Foto: SCANPIX

Ilumaailma nimeka tegija, varalahkunud Ly Ranne muusikaärimehest abikaasa Raivo Sersant rääkis ajakirjale Kroonika, et enne vähi ilmsikstulekut oli Ly juba viis-seitse aastat haige olnud. Tagantjärele teab Raivo, et arstid ei näinud Crohni tõve taga maovähki.

Raivo sõnul oli vaatamata aastaid kestnud haigusele kõik suhteliselt hästi, kuni selgus teine ja tõsisem haigus. «Me mõlemad asusime täie jõuga võitlusse, kus ei mõtle teist toetades endale, ei mõtle millestki peale selle, et oleks vaja see madin võita. Ja siis, kui see võitlus lõpeb kaotusega, on tegelikult oluliselt raskem. Siis tekib küsimus: mis siis nüüd?» rääkis mees.

Pärast Ly kaotust oli Raivo elus pikk periood, kus tal oli «kaunis ükskõik». «Loomulikult rääkisin inimestega, rääkisin naisterahvastega, aga ma isegi ei pannud tähele, olid nad kenad või mitte,» tunnistas ta.

Raivo on püüdnud ennast kaitsta sellega, et on pannud suhte Ly’ga enda jaoks kasti, mille võti on tema enda käes ja kus ta käib aeg-ajalt sees, kui tahab.

«Ly kõrval oli hea olla, sest ta oli rahulik, positiivne ja samas kindlameelne - kindel tunne oli temaga. Ta oli kena inimene nii hingelt kui välimuselt.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles