Bioneeri eksperiment: juuksed puhtaks soodaga

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuna sooda on soodsa hinnaga vahend, mida kõige sagedamini šampooniasendajaks pakutakse, otsustas bioneer.ee tegevtoimetaja Katrin Lipp alustada šampoonivaba elu eksperimenti just soodaga.

Üks variant juukseid soodaga pesta on kanda sooda otse niisketele juustele, seejärel juukseid ja peanahka masseerida ning lasta soodal mõned minutid toimida. Juuksed loputatakse soovitatavalt voolava vee all, sest muidu ei pruugi pead puhtaks saada.

Teise võimalusena soovitatakse 0,5-2 supilusikatäit soodat lisada klaasitäiele veele ja pesta pead saadud lahusega. Lahusel lastakse samuti paar minutit toimida ning juuksed loputatakse. Lahusega pesemise puhul pole tähtis, kas juukseid loputatakse voolava vee all või kausi sees.

Mõlemal puhul soovitatakse lõpetada juuste pesu äädikaveega loputades - selleks valatakse sortsuke äädikat kausitäie loputusvee hulka.

Katrin katsetas esimesena sooda märgadele juustele kandmist ning tulemuseks oli olukord, kus tema veidi kuivad juukseotsad tundusid pärast pesu veel kuivemad, loputamine võttis kaua aega ning juukseid oli pärast pesu raske kammida.

Vees lahustatud sooda puhul oli tulemus oluliselt parem kui esimesel katsel, kuid juukseotsad tundusid endiselt kuivavõitu olevat. Üks kuhjaga supilusikatäis soodat klaasi vee kohta sobis aga Katrini juustele paremini kui kaks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles