«Minu imelise elu» Olja: kõik tülid lahendatakse lõpuks voodis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minu imeline elu
Minu imeline elu Foto: Postimees.ee

Kanal 11 saate «Minu imeline elu» neljapäevases osas arutleti tülide üle ning lahati emotsioone, mis meie elu aeg-ajalt trajektoorilt nihutavad, meie sisemaailmas pingeid tekitavad ja suhteid lähedastega õõnestavad.

Ukrainlanna Olja (32) on abielus olnud kolm korda kahe erineva mehega. Kui esimese kaasaga kooselu ei õnnestunud, siis tema kolmas abielu on püsinud juba kümme aastat. Ideaalne pole naise sõnul ka see suhe, kuid erimeelsused suudetakse ületada.

«Kõik tülid lahendatakse minu arvates lõppude lõpuks ikkagi voodis,» leiab Olja, kelle hinnangul aitab seksuaalne sobivus asju parandada ja pärast konflikte omavahel leppida. See kehtib vähemalt mehe pahameele korral: «Naisele see võib-olla nii tähtis ei ole, aga tänulikkust võib näidata oma kaaslasele läbi selle.»

Tülisid on aga erinevaid ning Oljat solvab kõige rohkem, kui talle piisavalt tähelepanu ei pöörata. «Minul konkreetselt on olnud selline aeg, kui mulle tundus, et mind võetakse kui laste ema ainult,» tõi ta näiteks.

Naine on õppinud, et probleemide korral võib abi leidmiseks uurida internetist, mida teised sellisest olukorrast arvavad. «Ma loen sel teemal. Väga paljudel on täpselt samad probleemid,» teab ta rääkida.

Samas tunnistab Olja, et kui oleks koht, kuhu minna, siis oleks ta võib-olla juba abikaasa juurest lahkunud, sest lahkhelide puhul naine järgi ei anna: «Tegelikult mu mees armastab mind tükk maad rohkem, kui mina teda. Seda võin julgelt tunnistada, sest – miks ma seda järeldan – tema on tülides esimene leppija.»

Lõpuks on üksteisele alati andeks antud – naine seepärast, et isana peab ta oma kaasat ideaalseks ning mees lihtsalt ei vaevu Olja teravate sõnade peale solvuma. « Soovitan kõikidele meesterahvastele, et ärge kuulake naist, kui ta on vihane,» lisas naine.

Heleni (24) lembelaul «Kas tead» on võitnud paljude südamed, kuid tema armastuslugu endast kakskümmend aastat vanema Antiga on palju kõmuainet tekitanud. Teravad emotsioonid ei puudu ka suhtest endast.

«Meie üks ühesugune viga on kindlasti see, et me ärritume kergesti,» nentis Helen. Samas ütleb ta, et nende viha on enamasti vaid hetkeline ja lahtub kiiresti. Lühikesi solvumisi tuleb ette peamiselt ühel põhjusel: «Meil on tülisid Antiga olnudki rohkem siis, kui me oleme alkoholi tarbinud. Eks see alkohol ole selline halb asi.»

Noor naine tõi näiteks juhtumi, kui elukaaslased kord Õllesummerilt koju naasid. Helen suutis meest oma sõnadega niiviisi riivata, et viimane ta ukse taha jättis. «Viis minutit istusin ja olin vihane, siis trampisin jalgu, aga siis läks üle ja mõtlesin enda teo peale,» tunnistas naine, et oleks võinud keelt hammaste taga hoida. Järgmisel päeval aga lepiti ära.

«Kui meil alguses olid tülid, siis istusime kohe maha ja rääkisime rahulikult,» meenutas Helen. Nüüd aga, mil päevadesse on lisandunud rutiin, võibki naise arvates konflikti tekkides esialgu oma viha välja valada, et siis jahtuda ja olukord lahendada.

Kuigi omavahel rääkimist peab Helen probleemide ületamisel kõige tõhusamaks meetodiks, on ka tulised tunded omal kohal: «Ilmselt seda auru välja laskmist on teinekord suhtesse vaja. Kui oleksid kaks tuima tükki, kes üksteisele ainult õrnusi räägivad, siis oleks ka igav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles