Kuidas juukseid õigesti föönitada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Föönitamine.
Föönitamine. Foto: SCANPIX

Ameerika iluekspert Eva Scrivo kirjutab oma raamatus «Eva Scrivo on Beauty» rängimatest föönitamispattudest, mida teevad nii kodused soenguseadjad kui ka professionaalsed juuksurid – mõned neist toodi välja ajakirja Mood juuninumbris.
 

  • Enamik meist keerab pea alaspidi ja föönitab, kuni pea ringi hakkab käima, kuid Scrivo soovitab hoida fööni läheduses juukseklambreid, millega juuksed föönitamisel vähemalt kolmeks sektsiooniks jagada.
  • «Parim föönitamisnõu, mida ma anda saan, on toolil istumine,» kirjutab Scrivo, lisades, et see võimaldab föönitamisel maksimaalselt ülakeha jõudu kasutada, nii et käed ei väsi ja soeng saab parem.
  • Enamik naisi hoiab fööni domineerivas, tugevamas käes, ja harjab juukseid nõrgema käega - Scrivo soovitab käed vahetada, sest siis saab soeng kiiremini valmis.
  • Fööni hoidmine juuste lähedal ei aita juukseid kiiremini kuivatada, vaid tekitab inetu puhvsoengu ja kahjustab juukseid – Scrivo sõnul tuleb juukseid alati föönitada plastikust otsikuga, mis reguleerib ja suunab kuumust, hoides seda paar sentimeetrit juustest eemal.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles